Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

IZ BOSNE KRENUO PUN KAMION S ODJEĆOM I OBUĆOM ZA NAPAĆENE SIRIJSKE STANOVNIKE
Autor: trt.net
Objavljeno: 20. February 2018. 14:02:37


Humanitarna nevladina organizacija MFS - EMMAUS odpremila je iz Bosne i Hercegovine u ponedjeljak za Siriju kamion s odjećom i obućom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radi se o 543 kutije i 203 vreće upakovane odjeće i obuće koju su građani donirali u humanitarne kontejnere, a koje je MFS - EMMAUS ranije postavio u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku.

Jedan dio garderobe prikupljen je u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac tokom ramazana prošle godine. Ova pomoć će biti dostavljena direktno u Siriju preko sirijske humanitarne organizacije "Masrrat" čiji je predstavnik Yasser Wafai prisustvovao ispraćaju kontejnera. On će zajedno s uposlenikom MFS-EMMAUS-a Mohammedom Yaserom Sabaghom pratiti kontejner i nadzirati podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

"Bosanski narod pokazuje veliku empatiju, jer pomaže narod u Siriji u teškim vremenima. Iako su daleko od Sirije hiljadama kilometara oni su bliski našim srcima. Ova pomoć će biti podijeljena udovicama, djeci siročadima i drugima", kazao je direktor Masrrat organnizacije Yasser Wafai.

Hamzalija Okanović, direktor MFS-EMMAUS-a, podsjetio je da je ova organizacija do sada u saradnji s Muftijstvima Tuzlanskim, Zeničkim, Banjalučkim i Sarajevskim u Siriju dopremila 53 šlepera, odnosno 1.280 tona humanitarne pomoći u vidu prehrambenih namirnica i dječijih pelena.

"Ovaj kontejner garderobe nastavak je humanitarne misije 'BiH za Siriju'. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovu pomoć pošaljemo ratom pogođenom sirijskom narodu koji godinama preživljava ono što smo mi nekada. Pokazali smo još jednom toliko puta dokazanu solidarnost", dodao je Okanović.Ostali prilozi:
» VOGOŠĆA: GENOCID U SREBRENICI SE NE SMIJE ZABORAVITI
Eset Muračević | 11. July 2020 17:55
Ostali prilozi istog autora: