Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
GOSPODO NA VLASTI PRESTANITE OBMANJIVATI GRAĐANE BOSNE I HERCEGOVINE!
Autor: B.net
Objavljeno: 21. May 2018. 17:05:47


Gospodo, pričate nam o ''kružnom'' toku auto – puta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, a više od godinu dana niste bili u stanju da izgradite kružni tok u sarajevskom naselju Hrasno.

Pričate nam o stotinama kilometara ''kružnog'' auta – puta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, a niste izgradili kilometar auto – puta za cijeli mandat. I za ovu jedinu dionicu koju gradite na zeničkoj zaobiaznici, novac je osigurao g. Haris Silajdžić u junu 2010. godine od kuvajtske vlade. I ono malo spremnih projekata, poput dionice Buna – Počitelj – Čapljina ne možete da ugovorite više od tri godine.

Pričate nam o ''kružnom'' auto – putu Sarajevo – Beograd – Sarajevo, a Bosni i Hercegovini treba veza Sarajevo – Tuzla – Bijeljina – Rača. To je najkraća, najbrža, najjeftinija i najisplatljivija veza Sarajeva i Beograda, a koja ujedno povezuje tri velika centra u Bosni i Hercegovini i infrastrukturno razvija Bosnu i Hercegovinu. Valjda je to interes Bosne i Hercegovine, da razvijamo našu zemlju, ako se već zadužujemo, a ne susjede?!?
''Kružni'' auto – put nije za Bosnu i Hercegovinu. To je potreba Srbije da riješi povezanost ostatka Srbije sa Šumadijom, jugom Srbije i sa Crnom Gorom, što nije uradila za proteklih 70 godina, pa sada u to uvlači Bosnu i Hercegovinu tobožnjim auto – putom, a u stvari, to je krak od Užica preko Višegrada do Sarajeva. Struka vam kaže da se ova dionica ne može otplatiti do sudnjeg dana.
Bosna i Hercegovina je u ovom slučaju čisti kolateral tobožnje trilaterale. Niko ne zna koliko će koštati, ni ko će osigurati novac, ali bitna je još jedna ''kružna'' predizborna šarena laža, piše u saopćenju Stranke za BiH.Ostali prilozi:
» BILI SMO TANDEM
B.net | 22. January 2019 15:38
» DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. January 2019 13:36
Ostali prilozi istog autora:
» BILI SMO TANDEM
22. January 2019 15:38