Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Potpredsjednik bh. entiteta RS, sinoć održao tribinu u Višegradu
MR. SALKIĆ UPUTIO PORUKU SANJARIMA PODJELE BIH: BOŠNJACI U VIŠEGRADU NISU SE VRATILI DA BI PONOVO OTIŠLI
Autor: B.net
Objavljeno: 18. August 2018. 13:08:21


U organizaciji SDA Višegrad sinoć je u prepunoj sali Skupštine opštine u ovom gradu, održana tribina o aktuelnoj političkoj situaciji u bh. entitetu RS, na kojoj je govorio entitetski potpredsjednik Ramiz Salkić.

Bila je ovo dvanaesta po redu tribina u okviru serije tribina, koje se posljednjih dana održavaju širom ovog dijela Bosne i Hercegovine, a na kojima potpredsjednik Salkić govorio o položaju Bošnjaka, sistemskoj diskriminaciji, negiranju genocida, te mogućnostima zapošljavanja u ovom dijelu zemlje.

Na sinošnjoj tribini je ponovio da Ustav bh. entiteta RS treba promijeniti i ukloniti asimetrična rješenja u odnosnu na Ustav Federacije BiH, te da u budućnosti entitet mora imati ime koje odgovara svim građanima i konstitutivnim narodima.-Svi oni koji sanjaju podjelu Bosne i Hercegovine, moraju znati da se Bošnjaci u Višegradu, ali i u drugim krajevima ovog entiteta, nisu vratili da bi ponovo otišli, nego da bi zauvijek ostali na svojim ognjištima.

S druge strane, svi oni koji vole Bosnu i Hercegovinu, trebali bi uložiti više napora da zapošljavaju Bošnjake u Višegradu, ali i drugim krajevima ovog bh. entiteta, te da time podrže povratničke porodice, čime jačaju državu Bosnu i Hercegovinu.Ovu seriju tribina mi organizujemo da bi onima koji žele da podijele ovu zemlju, poručili da su Bošnjaci svoji na svome i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Bošnjaci na Drini su na prvom bedemu Bosne i to zaslužuje posebnu pažnju i podršku. Poštovanje prema Bošnjacima na Drini, posebno zbog tragične ratne prošlosti, ali i borbe u povratku, mora se iskazivati kroz njihovo zapošljavanje i podršku u svim segmentima, uključujući i poljoprivredu, obrazovanje, kulturu i sport.

Svi trebamo biti svjesni stravičnih zločina u Viegradu, te nikada ne smijemo odustati od borbe za istinu i pravdu. I Pionirska i Bikavac i druga mjesta ubijanja Bošnjaka Višegrada, i svi naši šehidi, zauvijek nas obavezuju da nikada ne smijemo odustati od Višegrada i svojih ognjišta i zbog toga smo mi večeras ovdje da pokažemo da nismo i da nikada nećmo odustati, poručio je u svom obraćanju potpredsjednik Salkić.
Ostali prilozi:
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: