Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak
U PLAVU OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA STARE OSOBE
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 18. September 2018. 17:09:31


U Opštini Plav danas je otvoren Dnevni boravak za stare osobe, s ciljem unaprijeđenja socijalne zaštite starijih, očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života.

Dnevni boravak za stare, prvi takav servis u toj opštini, otvorili su ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić, koji je boravio u radnoj posjeti Opštini Plav i predsjednik te Opštine, Mirsad Barjaktarević.

“Saradnja sa lokalnim samoupravama rezultira povećanim brojem otvorenih objekata, servisa i usluga koje se pružaju u oblasti socijalne i dječje zaštite”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dnevni boravak za stare osobe u Plavu je sedmi objekat te vrste u Crnoj Gori, čije je uspostavljanje i funkcionisanje podržano kroz projekte Nastavak reforme sistema socijalne zaštite i Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi u saradnji sa kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici.

Iz Ministarstva su kazali da su operativna tri Dnevna boravka za stare osobe u Opštini Nikšić, dva u Opštini Danilovgrad, odnosno Danilovgradu i Spužu, i jedan u Opštini Mojkovac.

“Ukupna bruto površina objekta u Plavu iznosi 213,26 metara kvadratnih, dok je ukupna neto površina 169,88 kvadrata, od čega se 89,55 kvadrata odnosi na Dnevni boravak za stare osobe, 44,25 kvadrata na kancelarijski prostor, a 36,08 kvadrata na stambenu jedinicu za potrebe pružanja usluga socijalne i dječje zaštite“, dodaje se u saopštenju.Ostali prilozi:
» TURKOVIĆ: VEOMA VAŽAN I PRECIZAN STAV G7 O BIH
Anadolu Agency (AA) | 06. May 2021 14:28
» KURTĆEHAJIĆ: DRUŽE TITO OTKAD TEBE NIJE O NARODU NEMA KO DA BRINE
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 04. May 2021 15:47
Ostali prilozi istog autora: