Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SALKIĆ NAKON POLAGANJA ZAKLETVE: VRATITI SE INTERESIMA GRAđANA
Autor: AA
Objavljeno: 19. November 2018. 19:11:17

Ramiz Salkić: Ne možemo prihvatiti da se ugrožava teritorijalni integritet države. Nikada nećemo prihvatiti da se ne poštuju odluke sudova kako u BiH, tako i međunarodnih, kao i da ne mogu prihvatiti da se negira genocid i da se širi neistina po tom pitanju (Foto: Gorana Jakovljević - Anadolu Agency)


Dobili smo povjerenje građana da bi uradili nešto kako bi građani živjeli bolje. Iskreno se nadam da ćemo se vratiti interesu građana, da se oni osjećaju bolje i sigurnije i da ovdje vide perspektivu za sebe i za svoju djecu, izjavio je Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a nakon polaganja zakletve u Narodnoj skupštini RS, javlja Anadolu Agency (AA).

"Ukoliko se nastavi raditi kao što se radilo protekle četiri godine, sigurno ćemo imati problem koji se zove širenje nesigurnoasti, nestabilnosti, tjeranje investitora i tjeranje građana iz zemlje. Ostaje mi da se nadam. S moje strane i strane Bošnjaka uvijek je postojalo raspoloženje za saradnju i to će tako i ostati, ali nikada neću prihvatiti, vjerujem ni drugi predstavnici Bošnjaka, da budemo majorizirani, diskriminisani, da budu ugrožena naša osnovna ljudska prava, pravo na jezik, obrazovanje, zaposlenje", kazao je Salkić.

Naglasio je da nikada neće prihvatiti da se ne poštuju odluke sudova kako u BiH, tako i međunarodnih, kao i da ne mogu prihvatiti da se negira genocid i da se širi neistina po tom pitanju.

"Ne možemo prihvatiti da se ugrožava teritorijalni integritet države, a sve drugo možemo se dogovarati i očekujemo da dobijemo vlast koja je zainteresirana za saradnju", kazao je Salkić.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: