Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bogić Bogićević gost na veličanstvenoj manifestacija obilježavanja Dana državnosti BiH u Švicarskoj
BOSNA ĆE POSTATI SVJETIONIK EVROPE
Autor: Senad Ušanović
Objavljeno: 26. November 2018. 00:11:35


U zajedničkoj organizaciji više bosanskih udruženja i žŽemata u Švicarskoj u subotu, 24.11.2018 održana je veličanstvena i veoma emotivna menifestacija obilježavanja nacionalnog praznika – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U prepuno gradskoj dvorani Dietikona kod Ciriha glavni gost večeri Bogić Bogićević održao je politički, emotivan i patriotski govor. Pozvao je sve Bosance da zajedno gradimo normalnu i jaku Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se lijepo i bezbjedno živjeti.Dokazani bosanski patriota Bogićević dočekan je s velikim poštovanjem i aplauzom u dvorani.

Velikim aplauzom je dočekan i brigadir Tašo Dacić, borac, komandir voda, komandir čete, komandant bataljona Armije BiH i nosilac priznanja „Zlatni ljiljan“.

U kulturno-umjetničkom djelu programa učestvovali su poznati umjetnici glumci Emir Hadžihafizbegović, Armin Omeroviće te te muzičari Alma Subašić, Eldin Huseinbegović i Amel Ćurić.Kulturno-umjetnička društva u Švicarskoj te bosanske škole iz Luzerna i Ciriha ukrasili su večer.
U sklopu ove manifestacije održana je izložba i promocija fotomonografije bosanskog umjetnika Samira Sinanovića.

Na svečanosti su dodjela priznanja iz oblasti humanosti, umjetnosti, sporta, privrede a za Bosanca godine u Švicarskoj proglašen je predsjednik fondacije HIFS Vehbija Efendić.Veličanstven program koji je scenografski osmišljen uz pomoć poznatog umjetnika Harisa Dubice moderirali su Ana Bavrka i Nevres Softić.

Veoma emotivan govor i zahvalnicu svim učesnicima programa, donatorima i pomagačima volonterima održao je bivši predsjednik Kulturnog centra Kula iz Kisnachta i aktivista organizacije Glas za Bosnu - Zeid Mešić.
Ostali prilozi:
» BRIGADNA GENERALICA PAMELA L. MCGAHA NA ČELU NATO ŠTABA SARAJEVO
Anadolu Agency (AA) | 07. December 2021 12:20
» SPP UTROSTRUČIO REZULTAT NA IZBORIMA U PETNJICI!
Sanapress.info | 05. December 2021 22:53
Ostali prilozi istog autora:
» DEMONIZACIJA REPUBLIKE SRPSKE
23. September 2018 16:50
» BOŠNJAK S TITULOM “SVETOG SAVE”
12. September 2018 19:55
» BOSANSKI IZLAZ NA OTVORENO MORE
17. January 2018 14:14
» BOSANSKA POLITIKA NEMA STRATEGIJU
25. December 2016 13:15