Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

STATI NA PUT ULJEZIMA - GUSLARU IZ LAKTAŠA I ORGULJAŠU IZ MOSTARA!
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 23. January 2019. 01:01:44

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija /Bosanski Srbin/ Pored, izvršenih agresija, sa istoka i zapada, u nastavku postdejtonskog perioda, uljezi i njihovi mentori, sa crkvenim vjerodostojnicima, nastavljaju veličati i slaviti svoje genocidne radnje i tvorevine, uz tobožnje želje praštanja, do zaborava.
Zajedničko obilježavanje i 09. januara / sječnja, prilika im je za ponavljanjem već viđene ikonogradfije i glorifikacije nedjela, svih njihovih prethodnika i sljedbenika, u krvavom piru i genocidu, na prostorima i Bosne i Hercegovine, te posebno i mojih voljenih gradova, mostarskog Sarajlije, Sarajeva i Mostara.
Zatim kreću i do Beograda, do mentora i velikog dušebrižnika, „čistokrvnih Srba ili dodikovaca“ i brižnih „ugroženih“ Hrvata,


Na našoj javnoj i političkoj sceni, uljezi Milorad i Dragan, već poodavno, istinski djeluju, poput krtica i glodara, koji dubinski i često, potajno, ruše i razaraju, jedinu nam domovinu, Bosnu i Hercegovinu.
Dok nam, guslar Dodik, gudi već godinama, dosadne i otrcane demagoške fraze i melodije, ali mu je, kako to naši stari govore: „ što na umu, to na drumu“!

Međutim, njegov “jaran-pajdaš“ i istomišljenik, samozvani akademik, poznat kao lukavi latinski lisac, ono što Dodik govori, Čović misli a ne kaže.

Čelnici su, dvije nacionalističke, profašističke stranke, SNSD-a i HDZ-a, koje je normalna pravna država, trebala već odavno zabraniti da djeluju. Da se spriječi dalje razaranje svih normalnih vrijednosti domovine, da se iskorijene klice nastajanja i širenja mržnje, među narodima, te da se vrednuju nacionalne vrijednosti, zajedništvo i ljubav, među njenim građanstvom.Sve činjenice ukazuju, da su dosljedni čuvari i realizatori, ideološkog ali djelimično, ostvarenog scenarija, njihovih mentora iz Karađorđeva, sa Gazimestana i Pantovčaka, Slobodana i Franje, stvorene Republike srpske i zamišljene Herceg Bosne, genocidnih tvorevina, agresorskim djalovanjem, u našoj Bosni i Hercegovini.

Međutim, niti u ovome, mirovnom post Dejtonskom periodu, nikako, da se okane svih tih zacrtanih loših nakana, prema našoj domovini, te u sadejstvu, sa novim mentorima, sa istoka i zapada, iz Srbije i Hrvatske, intezivno nasrću i razarački djeluju, na suverenitet i naš državni integritet.

Hvala im na velikoj brizi, jer ni Srbiji niti Hrvatskoj, to pravo, nije obezbjedio Dejton.
Upravo, želim ovim mojim sadržajem opservacija, mnogo puta ponavljanim, da javnost i građane, priupitam, dokle svi ovi nasrtaji, na jedinu nam domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

Kako, konačno stati na put, ovim našim uljezima i njihovim mentorima, iz susjedstva i komšiluka?

Nažalost, ali ništa i neobično, da su i svi crkveni organi, vjerodostojnici, od patrijarha Irineja i Pape Franje, od vladika i kardinala, Grigorija i Puljića, kao i nižeg rangiranog sveštenoga lica, neposredno se uključili u veličanje njihove uloge, uljeza i rušilaca našeg zajedništva, podržavanjem i nacionalističke retorike, unošenjem mržnje među narodima.

Suštinski su, veoma prazne, lažne i demagoški obojene, sve njihove poruke sa misa i crkvenih ili prazničnih Bogosluženja, o praštanju, poštovanju, miru i ljubavi, među građanima i narodima, kada su im djela i nakane u totalnoj suprotnosti, sa svim slavopojkama, koje se mogu slušati, ovim prigodama.
Stremiti ka divnim i ljudskim, svetim porukama, iz svih svetih knjiga, a podržavati i veličati, naše ovozemaljske uljeze, poput Milorada i Dragana, kao i njihovih mentora, u suprotnosti je sa svim postulatima i aksiomima, naše nauke, te Gospodarevih uputa sa nebesa.

Nije li i sramotno, dozvoliti, ovim zlotvorima, ljubiti njihovu ruku, hvaliti Milorada i Dragana, dokazanim „zločinačkim krticama“ našeg zajedništva i jedinstvenog državnoga sistema.

To im, svakako, ne nalažu njihove svete knjige, a vjerujem, njihovi Bogovi ili Svevišnji na nebesima, u koje se zaklinju i mole im se, ne tolerišu takev njihove postupke.

Iskreni i pravi vjernici, čestita su ljudska bića, ali nažalost, a dobro to kaže i Sv. Otac Papa: „Što je vjernika, sve više, vjera je sve manja“ ili „Licemjerni vjernici neka žive kao ateisti“ ili „Bolje ne ići u crkvu, već živjeti poput ateista“ ili njegova poruka: „Koliko često vidimo sramotu tih ljudi koji idu u crkve, a potom žive život u mržnji drugih i ogovaranju drugih ljudi. /završen citat /

U ime Boga, Svete Trojice, krsta ili križa, kao ljudsko biće, ovozemaljsko, da ne griješim svoju dušu, poslužiti ću se i mnogim citatima.Kako to reče, patrijarh Irinej: “U suštini, svi krstovi su isti, razlika je samo u formi. Ne postoji suštinska razlika između latinskog, katoličkog i vizantijskog, pravoslavnog krsta, kao i između bilo kog drugog krsta koga u službi koriste hrišćan“. /završen citat /

Zato, nije niti čudno, da su upravo, velikosrpske i velikohrvatske nakane, prema našoj državi i njenim građanima, ideološki i zločinački podudarne.

Ne kane se navika, nepoštovanja i svih naših različitosti, a posebno izraženih animoziteta i prema našim, poštovanim komšijama, Bošnjacima.

Pored, izvršenih agresija, sa istoka i zapada, u nastavku postdejtonskog perioda, uljezi i njihovi mentori, sa crkvenim vjerodostojnicima, nastavljaju veličati i slaviti svoje genocidne radnje i tvorevine, uz tobožnje želje praštanja, do zaborava.

Zajedničko obilježavanje i 09. januara / sječnja, prilika im je za ponavljanjem već viđene ikonogradfije i glorifikacije nedjela, svih njihovih prethodnika i sljedbenika, u krvavom piru i genocidu, na prostorima i Bosne i Hercegovine, te posebno i mojih voljenih gradova, mostarskog Sarajlije, Sarajeva i Mostara.

Zatim kreću i do Beograda, do mentora i velikog dušebrižnika, „čistokrvnih Srba ili dodikovaca“ i brižnih „ugroženih“ Hrvata, u vlastitoj državi, Bosni i Hercegovini, do svoga Vučka ili Aleksandra Vučića –„Nevskog“?Zašto bi to Dragan i bio, poslije 09. siječnja u Banja Luci, narednoga dana i kod mentora Vučka u Beogradu? Odgovor smo jasan, veoma brzo i dobili, odgovorom Vučka:

„Hrvati u Bosni i Hercegovini, poput Srba na Kosovu, u prošlosti su radili iste greške, misleći da im ne treba entitet u BiH, jer je čitava „Herceg Bosna“ naša. A onda su ostali bez Vareša, Bugojna, Travnika, Gornjeg Vakufa, gdje Bošnjaci postaju većima i tako gube mjesto po mjesto“. /citat Vučića /

Dakle, niti moj komšija Vučko, sa Pravnog fakulteta sa Bulevara Revolucije iz Beograda, na sreću bio sam na Elektrotehnici u neposrednoj blizini istoga, kao i njegov đilkoš, guslar iz Laktaša, veoma slabo ili nikako, nido dobro proučili cjelovitu srpsku istoriju, u odnosima sa Hrvatima i njihovim, drugim đilkošom, orguljašem iz Mostara?

Ali, eto, zahvaljujući podršci i promociji od strane njihovih vjerodostojnika. Patrijarha Irineja i Sv. Oca Pape Franje, otići će veoma brzo na onaj svijet, u nebeski dom, kao „ovozemaljski“ sveci, svoga naroda i „čistokrvnog“ roda.Mi, građani jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine, drage komšije Bošnjaci, te „rezervni“ Srbi i „halal“ Hrvati, prema definicijama ovih uljeza i njihovih vladika i kardinala, nastaviti će mo miran i dostojanstven suživot, bez njih, ali sa obješenim svim njihovim odlikovanjima i medaljama, mačorima o vratu.


Ustrajati će mo, u obstojnosti i odbrani suvereniteta i integriteta, domovine nam Bosne i Hercegovine. Sa našim graničnikom i kremenastim kamenom temeljcem, na njenom braniku, sa našim ljiljanom, Željkom Komšićem, koji nam lijepo i jasno, upravo, poručuje, ovim uljezima:

“Došlo je novo vrijeme. Polako ali sigurno koračamo ka NATO-u i EU, a pomenuti dvojac će sam da se uništi vođenjem takve politike. Nisu oni prolijevali svoju krv u odbrani Bosne i Hercegovine, nego iskrene patriote i samim tim taj dvojac se ne pita mnogo oko sudbine naše države”, - dodao je Komšić.Ostali prilozi:
» KAKO MI NERETVICA NA SAN IZLAZI
Said Šteta | 25. February 2020 16:12
» ODRŽANI SUSRETI BOŠNJAKA MEDŽLISA 3 U NEW JERSEY-U
Mr. Aiša Purak | 22. February 2020 14:10
» LJILJAN U TRNJU
Nikola Šimić Tonin | 13. February 2020 14:27
» PISMO ZAHVALNOSTI PREMIJERU REPUBLIKE KOSOVA GOSPODINU ALBINU KURTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. February 2020 15:40
» HVALA ZAGREBU ZA DOSTOJAN DOČEK MUSLIMANSKOM ČELNIKU RABITE NJ.E. MUHAMMEDU BIN ABDULKERIMU AL-ISA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. February 2020 16:19
» VELIKI KINESKI ZID
Samir Hadzalić | 27. January 2020 16:25
» KADA JE BILO HRVATSKO PROLJEĆE, 1966. ILI 1971.?
Stjepan Nikolić | 21. January 2020 18:03
» BOŠNJACI DOBILI JOŠ JEDNU STRANKU - SDU
Sahit Kandić | 14. January 2020 21:11
» VELIKO-SRPSKI „BLESIMETAR“ IZ MOSTARA, ZAKUCAVA DO KRAJA!
Mr. Milan Jovičić | 14. January 2020 13:23
» MILORAD DODIK JE DOSADNA OPSADA ZDRAVOG RAZUMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. January 2020 15:23
» PITANJE ZA MILANOVIĆA: KOLIKI BROJ MUSLIMANA U BOSNI JE PRIHVATLJIV ZA HRVATE I HRVATSKU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 03. January 2020 14:17
» "LUDA NOĆ"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. December 2019 20:33
Ostali prilozi istog autora:
» MOSTARSKI PREDIZBORNI VIRUSI
12. February 2020 17:30
» PROGLAS U MIRU, MOJIM MOSTARCIMA
29. January 2020 14:31
» VLADIN BLESIMETAR
26. October 2019 18:54