Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

INZKO, ODLAZI SA POZICIJE VISOKOG PREDSTAVNIKA U BIH!
Autor: Džebrail Bajramović
Objavljeno: 09. February 2019. 20:02:19

Odlazi!


DŽEBRAIL BAJRAMOVIĆ: Najekstremniji ultradesničari na tlu Evrope su na vlasti u BiH – i sigurno će zakucati i na vrata Inzkovog doma u danas slobodarskoj Austriji, ako se ne zaustavi bahati dvojac koji će kroz razne forme, poput ove revizionističke komisije, razvaliti ne samo pravni poredak u BiH – jer je to prikraju – već i cijele sigurnosne sisteme Balkana, Evrope i svijeta. Ako misle da Bošnjaci/Bosanci samo haluciniraju, te u svemu vide bjelosvjetsku urotu i zavjeru – neka onda i dalje puste te predcivilizacijske divljake da doprinose buđenju evropskog barbarizma, a što, bit će evidentno već u maju ove godine, na ovjeravanju evropskog ekstremizma.
Licemjerstvu OHR-a sa Valentinom Inzkom na čelu, izgleda nema kraja. Nisu sposobni, čak, ni da odbrane kredibilitet međunarodnih sudova u Hagu. To je crvena linija civilizacije –a građani BiH ako i dalje budu tolerisali „Inzkovo spavanje i buncanje“ – sigurno će biti isporučeni dželatima, dok im se raznim imaginarnim „demokratskim mrkvama“ bude mahalo pred očima da bi im se zamutio vidik. Građani BiH imaju racionalne razloge za zabrinutost - nakon ubistva policajaca u Sarajevu, sistematske hajke na oficire Armije RBiH, banjalučkih dešavanja sa demonstracijom brutalne sile specijalaca prema građanima, te etničkog čišćenja Bošnjaka iz Suda BiH i prijetnji razbijača države – kojima je kroz „deklarativno djelovanje OHR-a“ omogućeno da danas legalno raspolažu svim resursima države BiH, što se manifestuje kroz aktuelnu „mostarizaciju“ FBiH, što se nastoji preliti i na cijelu BiH. Korak po porak. Potez po potez – dok se širom ne otvore kapije pakla.

Do kada će OHR nastaviti sa jalovim „verbalnim osudama“ neustavnih, antidejtonskih, a sada i anticivilizacijskih KONKRETNIH AKTIVNOSTI od strane zvanične vlade iz manjeg bh. entiteta? Zar to nije najočitija i najdirektnija podrška i ohrabrivanje antidržavnih i anticivilizacijskih aktivnosti koji na očigled OHR-a, Valentina Inzka, EU i cijelog svijeta, vlast u manjem bh. entitetu preko formiranja tzv. „Međunarodne komisije za Srebrenicu i Sarajevo“ ne idu putem tendencioznog historijskog revizionizma – otvarajući put za buduće tenzije i sukobe u BiH? Zar to nije svakome ko iole prati stanje u BiH jasno – kakve će odluke donijeti ta fantomaska komisija?

Odakle vladi manjeg bh. entiteta upće pravo da se bavi preispitivanjem presuđeng genocida u Srebrenici te najpodlije opsade jednog grada u historiji ratovanja, gdje je na najsvirepiji način ubijeno 1.601 dijete, u Sarajevu?

Zar Valentin Inzko i OHR – će mirno gledati dok dželat preispituje žrtve? To je neviđena sramota koju ne bilježi civilizacija – od kako je barbarizam i divljaštvo osuđeno kao neprihvatljiv odnos među ljudima na planeti. Valentin Inzko mirno prima astronomsku platu – dok se revidira historija i točak vremena vraća dva milenijuma unazad – ne u njegovoj domovine – već u Bosni i Hercegovini.
Ako Valentin Inzko dopusti legaliziranje fantomske internacionalne komisije u manjem bh. entitetu za preispitivanje presuđenog genocida u Srebrenici i barbarske opsade Sarajeva – u cilju odbrane civilizacijskog karaktera države Bosne i Hercegovine, neophodno je da se traži podnošenje neopozive ostavke Valentine Inzka iz moralnih razloga.

Ako on, kao Visoki predstavnik, iz bilo kojih razloga ne može da utiče na anticivlizacijsko djelovanje i legaliziranje divljaštva – dakle, guranje BiH u pakao – treba da ode sa te dužnosti. Rok je veoma kratak da se Inzko očituje – jer država BiH se svakim danom sve više topi; jer OHR je prepustio rušiteljima BiH da divljaju po državi. To je sramota za cijelu međunarodnu zajednicu jer oni to ne dozvoljavaju u svojim državama i građane štite od kriminalaca i divljaštva koje zatiru civilizacijke vrijednosti, a patriotama su vezali ruke i ako išta učine za odbranu svog dostojanstva, porodice i egzistencije – znamo da će ih veoma urgentno proglasiti RUŠILAČKIM FAKTOROM – da se ne ulazi u širi repertoar imputacije naziva koji se koristi za one koji brane istinu, pravdu i slobodu na cijelom prostoru BiH.

Uspostavu vladavine prava treba da pomaže i usmjerava OHR – a to ne radi. U tome je suštinski problem u BiH. Esencijalni izvor problema u institucijama Bosne i Hercegovine. A rat je zaustavljen jer su patriote BiH vjerovali da će civilizirani svijet osuditi genocid i divljaštvo – to se i desilo, ali ti projekti su još uvjek živi u BiH i novi mračnjaci divljaju po BiH, ali ovaj put ne po šumi i brdima – već unutar INSTITUCIJA DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE.

Gospodin Inzko je najodgovorniji za to stanje – i zbog toga građani BiH treba da mu jednom kažu – u lice, jasno i glasno – RADI SVOJ POSAO ili prepusti da to radi neko drugi, jer zbog tvog nedjelovanja narastaju fašističke snage koje prijete da ponovo od BiH načine pakao! Što prije građani BiH to shvate to bolje za nih – jer ili će misliti, osjećati i raditi kao fašisoidni ugnjetači slobodnih ljudi ili će se odseliti ili će biti žrtve divljačkog režima čiji karakter se jasno vidi ovih dana u Banjaluci i dijelu Mostara, a koje kontrolišu oni koji veličaju ratne zločince i UZP.

Najekstremniji ultradesničari na tlu Evrope su na vlasti u BiH – i sigurno će zakucati i na vrata Inzkovog doma u danas slobodarskoj Austriji, ako se ne zaustavi bahati dvojac koji će kroz razne forme, poput ove revizionističke komisije, razvaliti ne samo pravni poredak u BiH – jer je to prikraju – već i cijele sigurnosne sisteme Balkana, Evrope i svijeta. Ako misle da Bošnjaci/Bosanci samo haluciniraju, te u svemu vide bjelosvjetsku urotu i zavjeru – neka onda i dalje puste te predcivilizacijske divljake da doprinose buđenju evropskog barbarizma, a što, bit će evidentno već u maju ove godine, na ovjeravanju evropskog ekstremizma.

Ako Inzko spava – spava na svoju sramotu – bh. građani se trebaju ravnati prema časnoj antifašističkoj tradiciji kojoj su oduvijek pripadali i bili na ispavnoj strani historije. Dakle, osvješćeni građani BiH, koji nevoljko pristaju da drže predavanje bilo kome o bilo čemu – trebaju gospodinu Inzku vrlo urgentno poslati nedvosmislenu poruku jer im budućnost u BiH postaje upitna: „Ili radi svoj posao ili to prepusti drugom!“ – jer suviše je riskantno u današnjim okolnostima potcjenjivati anticivilizacijsko divljanje po institucijama Bosne i Hercegovine od strane negatora genocida i UZP-a.Ostali prilozi:
» PRIDORSKA KAPETANIJA
Samir Hadzalić | 02. August 2020 23:28
» OD DODIKOVA ARLAUKANJA DO MIJAUKANJA
Zijad Bećirević | 02. August 2020 18:31
» SRBIJA JE BOLESNIK NA BALKANU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. August 2020 15:28
» DA LI JE SKUPŠTINA RS-A DODIKOVA MOČVARA SA ŽABCIMA?
Mr. Milan Jovičić | 02. August 2020 15:05
» BAJRAM DOĐE NE MIRIŠU AVLIJE
Aziz Hurem | 30. July 2020 17:23
» MOJ OMAŽ BRATU SALKI BUKVAREVIĆU - BIO JE DRAG DRUG I POUZDAN PRIJATELJ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. July 2020 13:34
» LJUDSKOST MJERENA PRINCIPOM SLOBODE, AKCENAT DOKTRINE ISLAMA
Msc. Sumeja Smailagić | 28. July 2020 17:39
» ZAŠTO JE SULTAN MEHMED FATIH PRETVORIO AJA SOFIJU U DŽAMIJU
Dr. hfz. Safvet Halilović | 28. July 2020 15:29
» PERVERZNA KARIKATURA IZ SARAJEVA ZA POTOČARE
Amir Telibećirović | 27. July 2020 18:19
» ČEKAJ, MAGARČE, DOK TRAVA NARASTE
Zijad Bećirević | 26. July 2020 15:56
» KOVID-19 – SKICA ZA UZROČNO-POSLJEDIČNU VEZU!
Dr. Raim Bajrami | 22. July 2020 14:07
» I ULICA IMA DUŠU
Fatih Hadžić | 21. July 2020 19:03
» ŠOK DANA: "ZAR I TI, PAŠOVIĆU, PRIJATELJU MOJ"?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. July 2020 15:36
» ESAD KOČAN I HAJRIZ BRČVAK
Šemso Agović | 16. July 2020 17:48
Ostali prilozi istog autora:
» "MEDVJED" IZ LAKTAŠA!!!
19. August 2019 19:46
» BLOKADA DRŽAVE BIH
17. June 2019 21:02