Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JUBILEJ: HO BOŠNJAKA DANSKE “MOST-BRO” OBILJEŽIO 15 GODINA RADA
Autor: B.net
Objavljeno: 18. March 2019. 12:03:06


U subotu, 16. marta, prepunoj sali u gradu Vajle HO Bošnjaka Danske uz prigodan program obilježila je 15 godina svoga postojanja, odnosno 15 godina volonterskog rada.

Program je počeo učenjem Fatihe i odavanjem počasti ubijenim u terorističkom napadu u dvije džamije na Novom Zelandu.

Manifestaciji je prisustvovalo preko 300 gostiju i članova ove hum. org., a skupu se obratio i Ambasador BiH u Kraljevini Danskoj Emir Poljo koji je u svom govoru čestitao veliki jubilej te se zahvalio u ime građana BiH koji su svih ovih godina na ovaj ili onaj način dobili pomoć od ove hum. organizacije.Ambasador Poljo je izrazio želju da i on postane član Most-Bro-a što mu je i omogućeno na licu mjesta.

Povodom ovog jubileja Most-bro je dodijelio 25 plaketa onim osobama i organizacijama koje su se posebno istakle u ovih 15 godina. Plakete su dobili dugogodišnji volonteri i oni koji su svojim redovnim donacijama pomogli rad ove najveće HO u Skandinaviji. U Ime tima Most-Bro plakete je dodijelio Faruk Jakić, predsjednik ove organizacije.

HO Most-Bro se bavi klasičnim humanitarnim radom odnosno pomaže bolesne, stare, invalidne osobe, ratne veterane i sve one koji su u stanju potrebe, te stipendira učenike i studente. Pored ove pomoći Most-Bro upućuje pomoć školskim i zdravstvenim ustanovama te mejtefima u vidu školskog inventara ili opreme. To važi i kada su u pitanju bolnice ili domovi zdravlja.Pomoć se upućuje u sve dijelove BiH. U 15 godina rada u BiH je upućeno na stotine kamiona raznih roba čiju je vrijednost teško procijeniti.

Gost večeri je bio poata Mustafa Širbić. U vrlo zanimljivom zabavnom dijelu programa nastupili su estradni umjetnici iz BiH: Zejd Šoto, Vanja Alikadić, Irina Kapetanović.

Bila je to zaista jedna lijepa i uspješna manifestacija, proslava velikog jubileja ove male ali velike humanitarne organizacije koja se ovo veče ”pojačala” sa 15 novih članova. (F.J.)
Ostali prilozi:
» HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. August 2020 14:44
» GRAD SARAJEVO I EU POD ISTIM KROVOM
Bošnjaci.Net | 31. July 2020 00:56
Ostali prilozi istog autora: