Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta
BANJA LUKA: SALKIĆ RAZGOVARAO SA DELEGACIJOM MUFTIJSTVA TRAVNIČKOG
Autor: B.net
Objavljeno: 18. April 2019. 17:04:21


Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 18. aprila 2019. godine, u Banja Luci razgovarao sa delegacijom Muftijstva travničkog, koju je predvodio muftija Ahmed ef. Adilović.

Zajedno sa muftijom Adilovićem, delegaciju su činili i Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, Salih ef. Indžić, glavni travnički imam, Nermin Šušić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Travnik, a sastanku je prisustvovao i Adnan Jusić, glavni banjalučki imam.

Potpredsjednik Salkić je delegaciju Muftijstva travničkog upoznao sa stanjem i položajem Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, ali i naglasio šta je potrebno uraditi kako bi se popravilo stanje.- Imajući u vidu probleme s kojima se Bošnjaci suočavaju, ovakve posjete su nama vrlo važne. Zamolio sam delegaciju Muftijstva travničkog da lobiraju kod naših privrednika kako bi ulagali ovaj dio Bosne i Hercegovine i zapošljavali građane. Radno mjesto je jedan od najvažnijih preduslova opstanka Bošnjaka u ovim krajevima. Ekonomija mora biti naš prioritet broj jedan u narednim godinama.

Također, vrlo važno je nastaviti realizirati projekte u oblasti obrazovanja i kulture, i u tome nam je potrebna veća pomoć iz entiteta Federacija. Potrebno je u narednom periodu popraviti kvalitet života Bošnjaka u svim segmentima i na tome ćemo svi zajedno raditi, kazao je potpredsjednik Salkić.
Ostali prilozi:
» MIGRANTI NE PROPUŠTAJU MOLITVE
Eset Muračević | 29. May 2020 13:49
Ostali prilozi istog autora: