Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

JEDINO INZKO NE ČUJE RATNE BUBNJEVE IZ RS-A
Autor: Džebrail Bajramović
Objavljeno: 23. April 2019. 17:04:52

Gospodinu Inzku treba da je svjestan da su i njemu upaljeni CRVENI ALARMI. Preko ovag militarnog i prijetećeg čine – a koji je u suprotnosti sa aneksima Dejtona – sigurno neće proći daljnje vrijeđanje inteligencije građana Bosne i Hercegovine koji su podnijeli žrtve da bi danas imali mir – i kakvo-takvo demokratsko društvo. Nemojte misliti da veoma visoka tolerantnost bh. stanovnika nema granicu i da će biti dozvoljeno divljanje zločinaca i fašističkih hordi u Bosni i Hercegovini.


DŽEBRAIL BAJRAMOVIĆ: Patriote Bosne i Hercegovine – od 18.aprila 2019. godine – ako mirno zaspu mogu naivno da završe kao i mnogi koji su zlostavljani i ubijani tokom protekle agresije na našu državu.
Kako će se reagovati na ovaj DIREKTNI RATNI BUBANJ RS-a – vidjet će se, ali ovaj put poznati neprijatelj ne bi smio da Bošnjake uhvati na spavanju i dozvoli se masovni zločini nad nezaštićenim građanima i institucije države dužne su da zaštite svoje građane – u svim dijelovima države BiH.
Federacija BiH ako ne uvede recipročnu mjeru na najavljenu mobilizaciju rezervnog sastava policije RS-a – otvara se mogućnost da Bošnjaci i Hrvati budu izloženi progonu i genocidu od istih postrojbi koje su u Hagu osuđene za genocid u Srebrenici i UZP-e širom BiH, što je van svake razumne sumnje. To možda nije jasno OHR-u i uspavanom Inzku, ali međunarodna zajednica svakako nikada neće biti spremna da brani Bosnu i Hercegovinu od najezde fašizma i ima sraman imidž da podržava one koji izjednačavaju žrtve i agresore.
Dakle, usvajanjem zakona o policiji u RS-a, faktički, vlast u manjem bh. entitetu je nedvosmisleno udarila u RATNI BUBANJ – a ko to ne shvata: ili nema umne kapacitete ili je zlonamjeran.

Pripadnici policije u RS – ubuduće mogu da hapse i sa uhapšenim da čine šta god hoće: i to će sve biti legalno i po slovu zakona. Jasno je da je nasilje legalizirano – policija na terenu, na licu mjesta procjenjuje i odlučuje šta će da čini u datoj situaciji. Dakle, kao i tokom rata – kada su učinjeni stravični zločni nad nevinim građanima BiH.

Patriote Bosne i Hercegovine – od 18.aprila 2019. godine – ako mirno zaspu mogu naivno da završe kao i mnogi koji su zlostavljani i ubijani tokom protekle agresije na našu državu.

Kako će se reagovati na ovaj DIREKTNI RATNI BUBANJ RS-a – vidjet će se, ali ovaj put poznati neprijatelj ne bi smio da Bošnjake uhvati na spavanju i dozvoli se masovni zločini nad nezaštićenim građanima i institucije države dužne su da zaštite svoje građane – u svim dijelovima države BiH.

Pošto Valentin Inzko ne dozvoljava da se sa zločincima obračuna politički i sve što je dobro za BiH – OHR gleda kroz mikroskop i osporava, a što je dobro da agresore i zločince šutnjom i pasivnošću direktno podržavaju – dakle, vlast RS-a je prešla CRVENU LINIJU, i teško je vjerovati da će se išta promijeniti na političkom planu – jer se ciničnim saopćenjima samo vrijeđa inteligencija građana BiH koji još uvijek nisu zaliječili rane iz nedavne agresije na našu domovinu. Najava da će rezervni sastav u datom momentu izaći na entitetske granice – flagrantno i najdirektnije podrivanje mira u BiH, širenje straha i očito podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ako Inzko čeka da se rezervni sastav RS-a ukopa i zauzme položaje po kotama u BiH sa bi ozbiljno razmotrio šta treba da čini u kontekstu svojih dužnosti – jasno je da se poigrava nervima i životima građana Bosne i Hercegovine što je neprimjereno ponašanje za međunarodnog funkcionera koji jedini ima ovlaštenja da zaustavi u startu zlo na koje mu ukazuju osobe od digniteta – a koji su dokazani antifašisti.

Gospodinu Inzku treba da je svjestan da su i njemu upaljeni CRVENI ALARMI. Preko ovag militarnog i prijetećeg čine – a koji je u suprotnosti sa aneksima Dejtona – sigurno neće proći daljnje vrijeđanje inteligencije građana Bosne i Hercegovine koji su podnijeli žrtve da bi danas imali mir – i kakvo-takvo demokratsko društvo. Nemojte misliti da veoma visoka tolerantnost bh. stanovnika nema granicu i da će biti dozvoljeno divljanje zločinaca i fašističkih hordi u Bosni i Hercegovini.

Stigmatizacija Bošnjaka i getoizacija multietničke Bosne i Hercegovine – gdje će se vršiti progoni i zločini nad patriota BiH, pod krinkom izmišljenog terorizma, mi smo svjesni da je isključivo u funkciji da bi se prikrili i zaštitili svi oni koji su izvršili presuđeni genocid i UZP-e.

Dakle, Mostar je u čeljustima najcrnjih čeljusti evropskog aparhejda, mostarizacija Federacije je u toku – uz tišinu OHR-a i Visokog predstavnika: koji javno priča da se Mostarci ne bune protiv aparhejda, tj. ONI ŽELE BITI U DEMOKRATSKOJ CRNOJ RUPI – što je najteže izgovoreno licemjerstvo na račun građana Mostara, vjerovatno od njegovog nastanka; Bošnjaci su protjerani iz Sudske vlasti, na Dan Armije BiH počinje suđenje njenom komandantu – te šta još treba da se kaže i pokaže: šta se patriotama multietničke Bosne i Hercegovine sprema kroz institucije vlasti, čije poluge preuzimaju oni koji je ruše?

Očito da časni građani BiH se tjeraju da uđu u trku naoružanja sa osuđenim zločincima – da bi se stvorili uslovi da i najmanja varnica može doveti do trajnog ugrožavanja mira, da na scenu dođe totalna destabilizacija, i da se od RATNIH BUBNJEVA zagluši glas savjesti i ukine demokratija – a progovori oružje, počne nasilje i OTVORE VRATA PAKLA – kroz obnavljanje sukoba na teritoriji BiH. To bi donijelo tragediju koja još nije viđena na ovim prostorima – jer je licemjerna politika međunarodne zajednice stvorila preduvjete da se ponovo desi stravičan zločin nad patriotama BiH, a primarno Bošnjacima, koji su prevareni na političnom planu i ponovo su nezaštićeni na mnogim djelovima svoje domovine.

Jedino rješenje je – uvesti recipročne mjere – tamo gdje je na vlasti prisutna patriotska svijest u institucijama FBiH i njenim Kantonima.

Sad se jasno vidi da su svi oni koji su pričali da bi ukinuli Kantone – jer su kao skupi – ustvari lišeni svakog oblika racionalizma i patriotizma, jer bi bez Kantona gdje su Bošnjaci većina, demokratija bila potpuno eliminisana iz BiH: to je sa ovim pretećim i nasilnim činom vlasti RS-a sasvim jasno. Drugačije rečeno, da nema Kantona i patriota BiH u kantonalnim MUP-ovima, svi Bošnjaci i bh. patriote skončali bi u logorima – to je jasno i patkama i galebovima koje su nedavno nastanjeni u Sarajevu, a kamoli ambasadorima twiterašima koji mirno promatraju dok se postrojbe RS-a – a koje su osuđene za genocid i UZP-e - naoružavaju.

Dakle, nema mirnog sna više u Bosni i Hercegovini dok god je aktuelan opasni i ratnohuškački zakon MUP RS-a koji omogućava mobilizaciju rezervnog sastava policije, čiji je primaran zadatak da u datom momentu izađe na granice RS-a – a izgleda da je uspavani Inzko jedina osoba na svijetu koji ne čuje oglašavanje ratnih bubnjeva od strane vlasti RS-a.Ostali prilozi:
» PRILOZI ZA PROGRAM DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE (III)
Džebrail Bajramović | 12. December 2019 20:47
» BAUK FAŠIZMA KRUŽI EUROPOM - CRNA MRLJA NA BIJELOM OBRAZU NOBELA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. December 2019 13:22
» ZBOG KURUPCIJE STANOVNIŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE ODLAZI – NAPUŠTA ZEMLJU
Eric Nelson, ambasador SAD u BiH | 09. December 2019 19:00
» PORUKE ZA POHVALU I PAMĆENJE OD MADAM BISSELL I MISTER PALMERA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. December 2019 17:35
» MEDRESA I ODGOJ KAO OBLICI DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI
Rusmir Šerifović | 05. December 2019 17:02
» PRALJAK U POZADINI GOSPOĐE KOLINDE
Said Šteta | 02. December 2019 19:24
» HEJ, BOŠNJACI, BAŠ SMO LOŠI ĐACI
Sead Zubanović | 01. December 2019 20:35
» NASTAVAK AGRESIJE NA KOZARAC
Zijad Bećirević | 01. December 2019 20:08
» KOLINDA JE NAPRAVILA GREŠKU U KORACIMA U IGRI ZA HRVATSKU POLITIKU U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. November 2019 18:13
» HEROJ ADIL BEŠIĆ - ZAKLETVA BOSNI
Elmedina Muftić | 27. November 2019 13:21
» SINE MOJ, RECI IM: - VRATITE MI MOJU ČISTU DUŠU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. November 2019 15:51
» ZAGONETAN KOMPROMIS BH PREDSJEDNIŠTVA
Zijad Bećirević | 25. November 2019 15:43
» MI SMO MUSLIMANI SA EVROPSKIM IDENTITETOM, IAKO BI NEKI U EVROPI ŽELJELI DA TO NISMO
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 22. November 2019 13:04
» PISMO RAHMETLI NOVINARU EMINU HUSKIĆU
Nedžib Vučelj | 20. November 2019 19:16
» GRAĐANI, UZ GUSLE I ORGULJE, OSTANIMO NEUTRALNI!
Mr. Milan Jovičić | 20. November 2019 19:15
Ostali prilozi istog autora:
» "MEDVJED" IZ LAKTAŠA!!!
19. August 2019 19:46
» BLOKADA DRŽAVE BIH
17. June 2019 21:02
» POSTIZBORNE DILEME
11. November 2018 16:17
» POLITIČKI UDAR
04. November 2018 00:04