Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DR. CERIĆ: MILORAD DODIK ĆE BITI NAJZASLUŽNIJI ZA ŽURNI ULAZAK BOSNE U VOJNI SAVEZA NATO-A
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 06. May 2019. 21:05:12

DR. MUSTAFA CERIĆ: Dodiku treba šapnuti na uho da još više galami na NATO kako bi Bosna dobila svoje mjesto u NATO-u, gdje objektivno i pripada


Bosna je odmah poslije rata, tj., poslije srpskog Genocida nad Bošnjacima/Bosancima, trebala postati punapravna članica NATO vojnog saveza, kao sigurnost za bosanske građane da Srbiji, kao i Hrvatskoj, nikad više neće pasti na pameti da vojno napadnu Bosnu kako bi ju međusobom podjelili.

Međutim, mislilo se da će Srbija doživjeti moralnu i političku katarzu, kao i Hrvatska, jer je bilo znakova za tako nešto naročito u procesu formiranja bosanskih oružanih snaga, gdje je srpska politika pokazala izvjesnu razumnu i obećavajuću kooperativnost do te mjere da je Nebojša Radmanović bespogovorno potpiso za Bosnu MAP (Akcioni plan za članstvo u NATO), a Milorad Dodik bio najglasniji u zalaganju da se bosanska država što brže integriše u euroatlanske asocijacije, uključujući i vojnu.

Šta se u međuvremenu dogodilo nije teško zaključiti (umješala se Rusija na pogrešan način kao i u Makedoniji i Crnoj Gori), ali je teško shvatiti da Dodik ne shvata da je njegovo sadašnje "NJET" NATO-u za Bosnu najjači adut da Bosna postane članica NATO-a i prije nego su čelnici NATO-o to planirali. Očito, Milorad Dodik će biti najzaslužniji bosanski političar, srpskog porijekla, što će Bosna dobiti status punopravnog člana NATO-a prije nego što to zaslužuje.

Stoga, Dodiku treba šapnuti na uho da još više galami na NATO kako bi Bosna dobila svoje mjesto u NATO-u, gdje objektivno i pripada. Bosanki genrali su ratovali protiv agresije na Bosnu po NATO-vim standardima i zato NATO ima pravo i obavezu da njeguje to vojno iskustvo i tu NATO-vu vojnu zaslugu za odbranu Bosne od agresije iz Srbije i iz Hrvatske, kao što i bosanski genrerali imaju pravo i obavezu da čuvaju uspomenu na NATO i da budu spremni da sudjeluju u mirovnim akcijama u NATO-vom programu.

Hvala admiralu Jamesu Foggou, komadantu savezničkih snaga u Napulju, što nas je danas posjetio i podsjetio da nismo zaboravljeni te da je NATO spreman da primi Bosnu po kratkom postupku u svoje redove. Hvala i Dodiku što nam u tome pomaže.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» DOVA LEJLETU-L-KADRA
19. May 2020 15:12
» VEČERAS JE LEJLETU-LBERAT
07. April 2020 15:02
» LJUBLJANSKA HUTBA
13. March 2020 14:21