Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

OBJAVLJUJEMO RADI IBRETA: Velikosrpski fašisti u akciji
VELIKOSRPSKA VOJNA NEUTRALNOST: DODIK I VUČIĆ NA PARADI U NIŠU, PREDSTAVLJENO RUSKO ORUŽJE
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 10. May 2019. 13:05:15


U Nišu je povodom Dana pobjede nad fašizmom održana vojno-policijska parada na kojoj je učestvovalo 4.000 pripadnika sistema odbrane Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio današnji prikaz ocjenom "vrlo dobro".

Zahvalio je pripadnicima vojske i policije koji su "na impresivan način obilježili Dan pobjede i pokazali kako se vraća dug onima koji su stvorili slobodu".

Na paradi je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, a predstavljena je tehnika i naoružanje Vojske Srbije.Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova u Nišu građani su mogli da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "Hamer", artiljerijske sisteme "Oganj", borbena vozila "Lazar", artiljerijska oruđa "Nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1.500" i "1.500 plus"...Građani su imatli priliku da vide ruski tenk T-72 i dva ruska helikoptera Mi-35 koji su stigli u Srbiju.

Na paradi je premijerno prikazan ruski tenk T-72.

Pažnju publike privukli su helikopteri Vojske Srbije Mi-8, Mi-17, i "gazela".

Na defilu pripadnika vazduhoplovstva najprije su proletjeli helikopteri među kojima su bile letjelice Mi-35 iz sastava vazduhoplovnih snaga Ruske federacije.Paradi su prisustvovali predsjednica RS Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Paradi su prisustvovali i predstavnici Rusije, izaslanik odbrane pukovnik Andrej Sobakin i komandant zapadnog vojnog okruga general Aleksandar Žuravljov.

Vučić se prije vojno-policijske parade sastao sa predstavnicima vojske, policije i ministrima.

Bezbjednosna situacija u zemlji je izuzetno složena, ali će se Srbija ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvati mir i stabilnost, naglasio je Vučić.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: