Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SRNA-BAJRAMOVIĆ PORUČILA FORTI: BANJU LUKU STE MOGLI IZABRATI SAMO U SVOJE IME
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 30. May 2019. 16:05:03


Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica Socijaldemokratske partije BiH, smatra da borba za očuvanje cjelovitosti države u kojoj živimo, Bosne i Hercegovine, i borba za čuvanje tradicijskih vrijednosti bosanskohercegovačkoga društva podrazumijeva našu konstantnu borbu za sve njene krajeve, gradove, građane, vrijednosti.

„To bi, najprije, morali znati oni koji se deklarativno zalažu za bolje, sretnije, prosperitetnije, građanskije bosanskohercegovačko društvo. Trebalo bi da kandidatura dvaju bh. gradova za evropsku prijestolnicu kulture, Mostara i Banje Luke, bude, prije svega, u interesu Bosne i Hercegovine, jer kultura, kao naročiti oblik svijesti, stvaralaštva, ponašanja, treba, primarno, biti u interesu sviju…

Neodgovorno je opredjeljivati se za bilo koju ponuđenu opciju. Sretna bih bila da je, recimo, i Tuzla u toj priči. Zašto ne? Pa neka prijestolnica evropske kulture bude onaj bh. grad koji ponudi najbolje potencijalne organizacijske uvjete! I Banja Luka, i Mostar, i Tuzla su, prije svega, naši, bosanskohercegovački gradovi.

Bilo bi jako opasno i antikulturno podlijegati ikakvim naciokratskim interesima. To što je izrekao premijer Forto mogao je izreći samo u svoje ime i grupe koju predstavlja. Banja Luka i Mostar zaslužuju jednake šanse u kandidaturi za evropsku prijestolnicu kulture!“, smatra Srna-Bajramović.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: