Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema 1993 - 2012., zbog primitivnog i nekulturnog ponašanja Dodika, uputio izvinjenje ambasadorici Njemačke u BiH Christiane Hohmann
U BOSNI NISU SVI PRIMITIVNI I NEKULTURNI KAO DODIK
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 13. June 2019. 14:06:45

DR. MUSTAFA CERIĆ: Vi imate izbor da Dodika već sutra zaboravite kao da ga niste nikad ni sreli. Ali Vas molim, Vaša Ekselencijo, da ne zaboravite Vaše iskrene bosanske prijatelje, kojih je mnogo više od Dodikovih primitivnih sljedbenika. I još nešto, prenesite naše tople bosanske pozdrave Kancelarki Merkel, i kažite joj da je dobro došla u Bosnu. Dodik nije autentični bosanski domaćin. On je samo čuvar sporednih vrata na jednom mjestu u Bosni. Autentični bosanski domaćin je Did, koji ima veliko srce, široka prsa, ispruženu ruku i, iznad svega, dobru dušu, po čemu je poznat kao Dobri Bošnjanin.


NJ. E. ambasadorica Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiana Hohmann molim Vas da u ime normalnih i civiliziranih bosanskih građana primite moje izvinjenje zbog primitivnog i nekulturnog ponašanja Milorada Dodika, presjedavajućeg Predsjedništva bosanske države prema Vama lično i prema Vašoj zemlji, koja je pokazala i dokaz da je veliki prijatelj, dost, našoj zemlji Bosni.

Hvala Vam velika na vašoj velikoj brizi i ljubavi, koju ste nesebično pokazali u obnašanju vaše diplomatske misije u Bosni u ime Vaše Njemačke države. Uvjeren sam da dijelim osjećaj zahvalnosti prema njemačkom narodu sa svima koji već godinama, ako ne i decenijama, zarađuju nasušni kruh u Njemačkoj, od kojih su mnogi i penziju stekli.

Milorad Dodik ne predstavlja ni na koji način duh bosanskog odgoja, zahvalnosti, uljudnosti i prijateljstva. Njegove frustracije su izraz njegovog primitivizma i nekulture, izraz od kojeg mi u Bosni već podugo patimo, ali sad zasad nemamo izbora, već da to trpimo. Nadam se ne još zadugo.

Vi imate izbor da Dodika već sutra zaboravite kao da ga niste nikad ni sreli. Ali Vas molim, Vaša Ekselencijo, da ne zaboravite Vaše iskrene bosanske prijatelje, kojih je mnogo više od Dodikovih primitivnih sljedbenika. I još nešto, prenesite naše tople bosanske pozdrave Kancelarki Merkel, i kažite joj da je dobro došla u Bosnu. Dodik nije autentični bosanski domaćin. On je samo čuvar sporednih vrata na jednom mjestu u Bosni. Autentični bosanski domaćin je Did, koji ima veliko srce, široka prsa, ispruženu ruku i, iznad svega, dobru dušu, po čemu je poznat kao Dobri Bošnjanin.

Još jednom, Vaša Ekselencijo, izvnite - Dodik ne zna šta priča i radi. Bosna voli sve ljude koji nju vole. A Vi volite Bosnu i zato Bosna voli Vas. I zato dođite nam opet.

Auf Wiedersehen! - napisao je u pismu izvinjenja u svojstvu dobrog bosanskog domaćina dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema 1993 - 2012.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SJAJNIJI OD ZLATA
20. May 2020 15:38