Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Selektor U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine Slaven Musa specijalni gost na fudbalskom kampu u Coloradu
DENVER: NAREDNE SEDMICE POČINJE SEDMI BALKAN SOCCER CAMP
Autor: Namik Alimajstorović, BHDInfodesk
Objavljeno: 14. June 2019. 17:06:30

Semjon Milošević, Murat Alibašić i Slobodan Čobo Janjuš


Od 20. do 23. juna 2019. godine, po drugi put Američki grad Denver, bit će središte sportske bosanskohercegovačke dijaspore na ovom kontinentu. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera, a u tjesnoj saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, bit će održan Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.

“Za kamp u Denveru do sada se prijavilo se preko 70 mladih fudbalera. Inače, kao i predhodni kampovi i ovaj je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih igrača bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope. Što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start BALKAN SOCCER CAMPA. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu zajedno sa selektorom U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine Slavenom Musom detektiramo i potencijalne “Zmajeve”, i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprenzentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od Evropskih liga.” Ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić fudbalski trener iz Colorada.


Slaven Musa


Stručno mišljenje o kampu i ovakvom načinu selektiranja zatražili smo i od specijalnog gosta selektora Slavena Muse koji je za agenciju BHDINFODESK kazao: “Kao prvo hvala na pozivu US Soccer Educationa da prisustvujem kampu, te naravno NS/FS BiH koji je dao suglasnost da kao selektor U-19 reprezentacije budem na licu mjesta. Moja očekivanja su da se upoznam sa načinom i organizacijom rada sa mladim igračima u USA. Fokus će također biti i na određenim razlikama u trenažnom procesu kao i usporedba sa načinom treniranja i razmišljanja u odnosu na BiH. Po mom mišljenju ovakvi kampovi su idealna stvar da se mladi igrači pokušaju pripremiti za eventualni nastup u reprezentativnoj selekciji. Na treninzima kao i na utakmicama im se daju jasne upute kao i savjeti za popravljanje pogrešaka. Iz mog dosadašnjeg iskustva smatram da su ovakvi kampovi od velike koristi kako za mlade igrače, a posebno za nas trenere koji se na jednom mjestu mogu upoznati sa mogućnostima i kvalitetama potencijalnih reprezentativaca.”

Inače, pored selektora Slavena Muse sa igračima u Denveru radit će stručni tim US Soccer Education: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Omer Hadžić i Damir Zaimović.
Za održavanje kampa obezbijeđen je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledalaca i naravno ne treba napominjati da ima vrhunske uslove za odvijanje ove sportske manifestacije.
Dodane informacije i načinu rada US Soccer Educatioan možete naći na ofcijelnoj web stranici organizacije – ussoccereducation.comPripremio: Namik Alimajstorović – BHDINFODESKOstali prilozi:
» KONAČNA ODLUKA: RK NOVI PAZAR ISTUPIO IZ ARKUS LIGE
Bošnjaci.Net | 14. October 2021 18:07
» MORAMO BITI EFIKASNIJI, OČEKUJEMO POBJEDU
Anadolu Agency (AA) | 08. October 2021 15:25
» ZVANIČNO: MIRALEM PJANIĆ POSTAO NOVI IGRAČ TURSKOG BESIKTASA
Anadolu Agency (AA) | 03. September 2021 13:20
» BIH REMIZIRALA U GOSTIMA KOD AKTUELNOG PRVAKA SVIJETA FRANCUSKE
Anadolu Agency (AA) | 02. September 2021 13:13
» IZLOŽBA O VELEŽOVOJ LEGENDI IVICI ĆURKOVIĆU
Zlatko Serdarević | 04. August 2021 07:23
» NBA ZVIJEZDE ZA DJECU: NURKIĆ, TELETOVIć I MUSA
Bošnjaci.Net | 27. July 2021 21:41
» U NAJAVLJENOM SERIJALU OTVORENA DRUGA IZLOŽBA O FK VELEŽ
Zlatko Serdarević | 08. July 2021 14:05
Ostali prilozi istog autora:
» PRAVNA BITKA ZA MAČKU BRANDY
08. November 2020 15:57