Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DR. CERIĆ PORUČIO DAČIĆU: UPAMTI, IGRA OKO BOSNE JE ZAVRŠENA! ZAUVJEK!
Autor: B.net
Objavljeno: 17. June 2019. 16:06:10

DR. MUSTAFA CERIĆ: Bosna ti je, Dačiću, stamena, kao kamena stijen iz koje izvire ljubav kao što iz kamene stijene na Buni izvire voda. Bosna nije igračka za djecu!
Prema tome, Dačiću, igra oko Bosne je završena!
Zauvjek!
Shvati to, Dačiću!
Što prije to bolje za Srbiju!


Dragi Dačiću,
Bavi se svojim poslom!
Ostavi Bosnu na miru!
Ti nemaš pojma o Bosni!

Pa, da te poučim:
Bosna je, Dačiću , zemlja Dobrih Bošnjana - takvo ime su im dali drevni Rimljani po dobroti njihove bosanske duše!

Bosna ti je, Dačiću, zemlja heretika - takvo su im ime dali njihovi drevni progonitelji od istoka i od zapada zato što su odbili da budu njihovi robovi! Zato što su oduvjek bili slobodni Dobri Bošnjani!

Bosna ti je, Dačiću, zemlja bosanskog dida, bosanskog starca, bosanskog strojnika i bosanskog gosta. To su ti, Dačiću, čuvari bosanskog nebeskog duha, bosanske zemaljske duše, bosanskog čistog uma i bosanskog vječnog srca ljubavi, sevdaha i dobrote!

Bosna ti je, Dačiću, zemlja stećaka, na kojima piše historija Dobrih Bošnjana ispruženih ruku svima, koji u Bosnu dolaze s dobrim namjerama, ali i sa sabljom pod rukom protiv onih koji dolaze sa lošim namjerama!

Bosna ti je, Dačiću, zemlja ljiljana, koji mirišu na bosansku zlatnu slobodu! Ništa nije ni ljepše ni mirisnije Dobrim Bošnjanima na ovome svijetu od bosanskih ljiljana!

Bosna ti je, Dačiću, zemlja šehida i gazija - sve jedan do drugoga od Une do Drine i od Save do Neretve! Ne možeš ni doći ni Bosnom proći a da ne udariš na bosanske šehide il' na bosanske gazije!

Bosna ti je, Dačiću, zemlja ezana i zvona, lijepih djevojaka i statisitih mladića. Bosna ti je zemlja, koja se voli zato što joj se više ne soli ni iz Beograda ni iz Zagreba. Bosna sama sebi soli po svom adetu i svom ćejfu!

Bosna ti je, Dačiću, zemlja ruzmarina - da se začini hrana od lijepog cvijetnog bosanskog ukusa! Bosna ti je zemlja džulber šećera - da se razgali duša od lijepog bosanskog ružinog mirisa.

Bosna ti je, Dačiću, stamena, kao kamena stijen iz koje izvire ljubav kao što iz kamene stijene na Buni izvire voda. Bosna nije igračka za djecu!
Prema tome, Dačiću, igra oko Bosne je završena!
Zauvjek!
Shvati to, Dačiću!
Što prije to bolje za Srbiju!

I za kraj, ovo ti je, Dačiću, najvažnije da znaš o Bosni:
- Bosna ti je zemlja Alije Izetbegovića pa kad spomeneš Aliju nama - Dobrim Bošnjanima - srce zatreperi od radosti što smo ga imali i što ste ga vi u Srbiji zapamtili kao proakativnog muslimana, samouvjernog Bošnjaka, širokogrudnog Bosanca i svjetskog političira, poznatog u cijelom svijetu baš zato što ga vi u Beogradu klevečete, jer je učinio da Bosna ne bude više pod vašom šapom - još uvjek ne skroz, ali je na putu da to tako bude, ako Bog da!

Nadam se, Dačiću, da si shvatio šta je Bosna, a ako nisi - ima vremena shvatit ćeš. Ima popravni. Važno je da si spreman da učiš... Nije lahko naučiti sve o Bosni, ali je važno da se trudiš...

_____________

Dear Dačić,
Mind your own business!
Leave Bosnia alone - in peace!
Game about Bosnia is over!
For ever!
You should understand this!
The sooner, the better for Serbia!Ostali prilozi:
» HRVATSKA: POHVALA ZLOČINU U BESPUĆU POVJESNE GLUPOSTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. August 2020 14:44
» GRAD SARAJEVO I EU POD ISTIM KROVOM
Bošnjaci.Net | 31. July 2020 00:56
Ostali prilozi istog autora: