Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

Ministarstvo sporta i mladih, Odbojkaški savez i Ministarstvo prosvjete Crne Gore
ZAVRŠENA PRVA CEV KONVENCIJA TRENERA
Autor: Fadil M. Kardović, prof.
Objavljeno: 06. July 2019. 15:07:05


U organizaciji Ministarstva sporta i mladih, Odbojkaškog saveza i Ministarstva prosvjete Crne Gore, školske 2017, 2018 i 2019. godine organizovana je školska liga takmičenja u odbojci u kategoriji pionirki za šesti i sedmi razred. Po završetku takmičenja, Ministarstvo sporta i mladih delegiralo je 6 najuspješnijih nastavnika koji će predstavljati Crnu Goru na Konvenciji trenera u Kranjskoj Gori (Slovenija), koju organizuje CEV-Evropska odbojkaška konfederacija i Odbojkaški savez Slovenije.

Od 21. do 23. juna, ispunjena inspirativnim predavanjima i diskusijama, održana je prva CEV Konvencija trenera u Kranjskoj Gori. Nakon teorijskog i praktičnog dijela, program je uključivao panel diskusiju sa četiri predavača koji su odgovarali na pitanja prisutnih – njih 96 koji su predstavljali čak 28 nacionalnih federacija.

Trodnevna predavanja i dva sata diskusije nijesu bila dovoljna da se odgovori na sva pitanja, što pokazuje veliku zainteresovanost učesnika da nauče nove metode i male ‘tajne’ od nekih od najboljih stručnjaka u svijetu kada je u pitanju rad s djecom i mladim odbojkašima.

Stručnjaci i učesnici su se složili da je predavanje o odbojci na početnom nivou izuzetno izazovan i uzbudljiv zadatak, ali u isto vrijeme postojao je koncenzus o činjenici da postoje ključni principi i metode koje nastavnici i treneri mogu primijeniti u svim zemljama.Svi su se složili da bi Konvencija trenera CEV-a trebalo da se nastavi i da postane godišnja inicijativa i okupljanje na dobrobit svih uključenih. Konvencija je završena ovacijama za četiri predavača – Remko Kenter (NED), Kristof De Loose (BEL), Peter Morell (DEN) i Marco Mencarelli (ITA) – kao priznanje za svoju strast, veliko znanje, iskustvo i entuzijazam u razmjeni znanja sa trenerima i nastavnicima iz cijele Evrope.

Predstavnici iz Crne Gore bili su:Fadil Kardović, OŠ “Mustafa Pećanin” Rožaje;
Darko Grebović, OŠ “Pavle Žižić” Bijelo Polje;
Sanja Jovović, OŠ “Dašo Pavličić” Herceg Novi;
Goran Kankaraš, OŠ “Jugoslavija” Bar;
Nikola Rovčanin, OŠ “Braća Labudović” Nikšić;
Marinko Obradović, OŠ “Milorad Musa Burzan” Podgorica.Na konvenciji se ispred predstavnika Crne Gore obratio prof. Fadil Kardović:

- “U ime najuspješnijih profesora fizičkog vaspitanja iz Crne Gore, sa zadovoljstvom želim da pozdravim i da se zahvalim na pozivu organizatoru ove konvencije CEV-Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji i Odbojkaškom savezu Slovenije. Bogato iskustvo evropskih odbojkaških stručnjaka i saznanja koja smo ovdje stekli, prenijećemo kolegama i učenicima i samim tim doprinijeti omasovljavanju i razvoju odbojke i uopšte školskog sporta u Crnoj Gori.”
Zapisao: Fadil Kardović, prof.Ostali prilozi:
» I PETI MEČ OKONČAO NOKAUTOM U PRVOJ RUNDI
Eset Muračević | 26. August 2019 13:30
» I ČETVRTI MEČ OKONČAO NOKAUTOM U PRVOJ RUNDI
Eset Muračević | 18. August 2019 12:31
» ZAVRŠENA PRVA CEV KONVENCIJA TRENERA
Fadil M. Kardović, prof. | 06. July 2019 15:04
» DENVER: NAREDNE SEDMICE POČINJE SEDMI BALKAN SOCCER CAMP
Namik Alimajstorović | 14. June 2019 17:42
» OSTANI USPRAVAN I VRATI SE JOŠ JAČI
AA | 26. March 2019 12:25
» LONDON, ONTARIO: "BOSNA DJECI ŠEHIDA"
B.net | 21. March 2019 20:47
Ostali prilozi istog autora:
» PRVI I POSLJEDNJI LOV
18. October 2015 04:23
» HAIRLI PUT DO NOVOG ŽIVOTA
26. October 2014 22:40
» NAZDRAVLJE, DA SMO ŽIVI I ZDRAVI
18. November 2013 03:19
» MUHADŽERSKA KUĆA
14. October 2013 09:55
» BARMAHALSKA ČESMA
06. September 2013 23:27
» ROŽAJSKE VODENICE
12. August 2013 05:01