Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

EKSKLUZIVNO: NEPOZIVA OSTAVKA PREMIJERA REPUBLIKE KOSOVA, RAMUŠA HARADINAJA
Autor: Sahit Kandić
Objavljeno: 19. July 2019. 19:07:42


Na kraju današnje Vladine sjednice, premijer Vlade Kosova, Ramuš Haradinaj je priopćio i da je dobio poziv od Specijalnog Tužilaštva a koje je nedavno formirala Kosovska vlast sa sjedištem u Hagu, te da podnosi neopozivu ostavku kako bi ispoštovao zakon i odazvao se pozivu.

Haradinaj je potom i za medije pojasnio da ostavku daje jer je pozvan na intervju kao osumnjičeni a još uvijek ne zna razlog, istakavši da nije podignuta optužnica nego je riječ samo o intervuiranju, te samim time on i njegova stranka će sudjelovati na predstojećim izborima koje će u skladu sa Ustavom Kosova raspisati aktuelni predsjednik Tači.

- “Nadlježnost sada prelazi na predsjednika kako bi započeo konsultacije oko određivanja datuma za izbore. Ponovno se nudim narodu da mi da povjerenje. Nisam optužen nego ću biti izntervjuiran. Takmičit ću se na izborima zajedno sa mojim političkim subjektom”, dodavši i to da nije htio da otežava okolnosti Kosovu odazvavši se kao aktuelni premijer, i zato je donio odluku o neopozivoj ostavci kako bi se pojavio kao obični savjesni građanin Kosova.

On je istakao i da će ostati “Taksa” te da će Vlada u ostavci ostati u okviru ustavnog madnata sve do stvaranja nove Vlade koja će proizaći iz predstojećih izbora...Ostali prilozi:
» VOGOŠĆA: GENOCID U SREBRENICI SE NE SMIJE ZABORAVITI
Eset Muračević | 11. July 2020 17:55
Ostali prilozi istog autora:
» PREVENTIVNE MJERE I NA KOSOVU
12. March 2020 13:11
» “ARMIJA SANDŽAKA” - NEKAD I SAD
29. September 2014 18:54