Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reagovanje, prema ambasadi SAD u Sarajevu
AMBASADORE NELSON, ALUMINIJ JE „RATNI PLIJEN" BOJOVNIKA HDZ-A
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 23. July 2019. 11:07:36
Poštovana Ekselencijo,
Ambasadore Eric Nelson!Sa poštovanjem, Vam se obraćam, te izražavam i ličnu neprijatnu reakciju, kao i mnogih mojih radnih kolega srpske nacionalnosti, nas preko 1.000, koji smo gradili i stvarali, vodili proizvodnju u firmi Aluminij u Mostaru, do agresije, sa istoka i zapada.

Vaša konstatacija o Aluminiju, sasvim je ispravna i prihvatljiva: „Logične posljedice pogrešnog upravljanja, dovela je do ovoga stanja firme".

Međutim, nažalost, dalje poručujete:

„Da uosjećate s radnicima, da je neophodno da se stvarni gospodarski potencijal Hercegovine oslobodi okova, smatram da Vlada FBiH i Hercegovačko-neretvanski kanton trebaju učiniti sve da pomognu obiteljima radnika posrnulog Aluminija" /završen citata/

Ekselencijo, u ovome trenutku, kada je priča o firmi Aluminij iz Mostara, očito je da Vam nedostaje dovoljno saznanja i istiniti informacija, kako je i na koji način, zaista, firma i dospjela do ovakvoga stanja.

Dakle, alimentirate nad sudbinom ovih radnika i govorite o „okovima" kojih se trebaju osloboditi.

Trebate znati, da je firma Aluminij „ratni plijen" bojovnika HDZ-a i da je, kao takva u startu uzurpacije firme, sačinila svoje neposredne okove, prema ideološkoj matrici svojih osvajačkih i nacionalnih ciljeva, sa ocem nacije Franjom Tuđmanom i njegovim saradnicima.

Trebate znati, da su odmah pristupili neviđenoj diskriminaciji radnika, po nacionalnoj osnovi, tako da su nama radnicima srpske nacionalnosti, zajedno sa psima i zabranili povratak u firmu. Slično su postupili i prema većini Bošnjaka, kao i nepodobnih Hrvata,
Trebate znati, da su zabranili pristup u firmu i zvaničnim predstavnicima državne vlasti, čiji je cjeloviti Aluminij i bio državno vlasništvo.

Trebate znati, da je u Aluminiju izvršena planetarna pljačka i kriminal, u okvirima nacionalističke stranke HDZ-a, sa njihovim menadžmentom, Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom, Mladenom Galićem i inim saradnicima?

Isto tako, potrebno Vam je i saznanje da su u cijelom kriminalnom „aluminijskom lancu" imali neposrednog udjela i strukture u vlasti iz redova Bošnjaka, od premijera Edhema Bičakčića, preko Brankovića, Hadžipašića, Nermina Nikšića do Fadila Novalića i ministara, njihovih Vlada Federacije.

Poštovana Ekselencijo, trebate znati, da nas obespravljenih i diskriminisanih radnika, nehrvata oko 1500, nismo dobili nikakve dionice, da su nam okupirana i nepristupačna bila naša radna mjesta i da su isto tako, naše porodice ostale bez svoje egzistencije.

Žalosno je sada i tužno, neprijatno i nehumano, kukati nad sudbinom ovih radnika , uglavnom Hrvata, koji su uživali sve beneficije svoga položaja, a i sami su doprinejeli našem stanju, gledajući i odobravajući diskriminaciju svoga rukovodstva, a kao sindikalci nisu ni prstom mrdnuli.

Poštovana Ekselencijo, Vaš bi doprinos i nam bio prijatan i zapažen, kada bi recimo okrenuli telefonski broj i priupitali, Milana Tegeltiju iz VSTV-a ili još bolje, novo izabranog predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu, gospodina Vladimira Špoljarića i priupitali ih, zašto se naši sudski predmeti, već šest godina, nalaze u njihovim ladicama. Dajkle, naša pokrenuta sudska tužba prema Aluminiju i Vladi Federacije, za naša obeštećenja i diskriminaciju, u njihovoj su čekaonici.

Zašto, Vi nam pomozite, bićemo Vam zahvalni!
Inače, dobronamjerna Vam je preporuka, da se kanite ove kriminalne i lopovske „ septičke jame „ i velike „ ustaške jazbine „zvana Aluminij, koja smrdi izuzetnim nacionalizmom, mržnjom i diskriminacijom, koje su isključivo u nadležnosti nacionalističke stranke HDZ-a i njhovih struktura u vlasti, piše u pismu Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, bivši inžinjer firme Aluminij Mostar.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora:
» PONOSNI LJUDI U BIJELOM
04. June 2020 18:45
» VUCI SITI I OVCE NA BROJU
16. April 2020 03:37
» VUKOVI POJEDOŠE MAGARCE
09. April 2020 16:15
» MOSTARSKI PREDIZBORNI VIRUSI
12. February 2020 17:30