Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ANTONIO GUTERRES, GENERALNI SEKRETAR UN-A UPUTIO PORUKU GRAĐANIMA BIH
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 25. July 2019. 09:07:44


Laureat Međunarodne nagrade "Mostar Peace Connection", koja se dodjeljuje za doprinos zbližavanju civilizacija i kultura svijeta, ove godine je generalni sekretar Ujedinjenih naroda, António Guterres.

Nagradu je sinoć u Mostaru u njegovo ime preuzela rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda Sezin Sinanoglu te pročitala pismo koje je Centru za mir i svim Mostarcima uputio generalni sekretar UN-a.

Cijelu poruku Guterresa prenosimo u nastavku:

- Upućujem svoje najsrdačnije pozdrave uvaženim gostima i organizatorima događaja 'Mostar ne zaboravlja prijatelje'. Pozdravljam sve Mostarce i Bosance i Hercegovce.

Duboko sam zahvalan zbog vaše odluke da mi dodijelite i ukažete ovu čast sa nagradom 'Mostar Peace Connection'.

Stari most i istorijska jezgra Starog grada Mostara, koji su obnovljeni u svom punom sjaju, svjedoci su snage koju raznolikost, saradnja i mir donose sa sobom.Preko 450 godina Stari most je simbol ovog prelijepog, raznolikog, kreativnog grada i regije.

Podsjeća nas takođe i na naše opredjeljenje da prevaziđemo sve razlike i zajednički radimo na izgradnji mira i sklada.

U tom duhu, nadam se da će uskoro svi građani moći koristiti svoje biračko pravo da odlučuju o budućnosti ovog grada i BiH.

UN i ja lično stojimo vam na raspolaganju da vam pomognemo u svim naporima u izgradnji jedne prosperitetne, stabilne i mirne BiH.

Još jednom, u ime UN-a, gospodinu Oručeviću, hvala Vam što promovišete i zagovarate mir u ovoj prelijepoj zemlji i u svijetu".Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: