Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

OTVORENI ŠKOLSKI POLIGONI
U SPORTSKE TERENE U PLAVU ULOŽENO 250 HILJADA EURA
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 25. July 2019. 10:07:07


U plavskoj Osnovnoj školi “Hajro Šahmanović” danas su otvoreni sportski tereni, u koje je uloženo oko 250 hiljada eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministar Damir Šehović kazao je da su tereni među najsavremenijim školskim poligonima u Crnoj Gori.

„A koji će, siguran sam, još jednom pokazati da mi u Ministarstvu gradimo prostore koji daju zamah mjestima u kojima se nalaze“, poručio je Šehović na zvaničnom obilježavanju završetka te investicije.

Tereni su, kako je saopšteno iz Ministarstva, izgrađeni sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, a da je kapacitet tribina više od 200 mjesta.
„Završetak investicije obilježen je i početkom plavskog kupa u malom fudbalu na toj lokaciji, u kome učestvuje 36 ekipa i koji se može svrstati među najveće kupove na sjeveru“, kaže se u saopštenju.

Šehović je istakao i da su nedavno završeni ili planirani obrazovni projekti u plavskoj opštini ukupno vrijedni skoro dva miliona eura.

On je kazao da se u školi u Vojnom selu privodi kraju totalna rekonstrukcija, vrijedna preko 200 hiljada eura, i da je planirana izgradnja novog plavskog vrtića, vrijednog preko milion eura.

Prema riječima Šehovića, ne manje važna je i planirana rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“, vrijedna oko 120 hiljada eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav.„Što znači da je, uz nekoliko drugih, manjih investicija, vrijednost nedavno završenih ili planiranih projekata Ministarstva prosvjete u Plavu nešto ispod dva miliona eura“, dodao je Šehović.

Na svečanosti je poručeno i da je važno da investicije u školstvo podstiču zdrave navike i unesu dinamiku u život tog područja.

Direktor Škole “Hajro Šahmanović”, Igor Vukanić, rekao je da su za preko 900 učenika obezbijeđeni najmoderniji uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja, rad sportskih sekcija i vannastavnih aktivnosti.

„Učenici će biti u mogućnosti da razvijaju talente, čija će nadogradnja podstaći bavljenje sportom u klubovima, a onda ćemo, nadam se, dobiti vrhunske sportiste na koje ćemo biti ponosni“, kazao je Vukanić.

Omladina je, kako je naveo, sama dala ocjenu ove investicije, time što je poligon pun od ranih jutarnjih sati do noći.
„Zahvalni smo Ministarstvu što je imalo sluha za potrebe naše djece i što su svi koji su radili na projektu bili maksimalno posvećeni cilju. Preostao nam je jedan, ne manje važan zadatak, da čuvamo ovu značajnu investiciju”, dodao je Vukanić.
Svečanosti je prisustvovao i predsjednik opštine Mirsad Barjaktarević, koji je rekao da je investicija od neprocjenjive vrijednosti za Plav, istakavši da je riječ o jednom od najsavremenijih školskih terena u Crnoj Gori.Ostali prilozi:
» ŠESTODNEVNI GIMNASTIČKI KAMP U NEUMU
Eset Muračević | 24. August 2020 15:36
» ALEN KALAČ POSVEĆENOST MLADIMA, PRIRODI, I SPORTU
Božidar Proročić | 05. August 2020 20:12
» FUDBALERI JEZERA SU NOVI PRVOLIGAŠI
Vijesti.me | 15. July 2020 02:57
» MIRALEM PJANIĆ U BARCELONI
AA | 25. June 2020 14:12
Ostali prilozi istog autora: