Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

“Nisu loša vremena, nego čovjek “ /Darvin/
ISTINA JE JEDNA
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 04. August 2019. 07:08:05
Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, bivši inžinjer Aluminija:
„Mnogi ljudi, osobito neupućeni,
žele te kazniti zbog toga što govoriš istinu,
što si u pravu, što si onaj koji jesi.
Nikad se ne ispričavaj zbog toga što si u pravu
ili godinama ispred svog vremena.
Ako si u pravu i znaš to, govori što ti je na umu.
Čak i ako si u manjini,
istina i dalje ostaje biti istina.˝ /Gandhi/

Savjest i razum nadvladava, dolazi i vrijeme, kada se ljudi pred sopstvenim ogladalom i pitaju, trebaju li mijenjati zastarjele čipove u svome memorijskom mozgu.
istina i spoznaja, zvana Aluminij iz Mostara, konačno i dolazi u fokus intezivnog interesovanja javnosti i medija, u svome punom ozračju, bez laži i obmana, koje smo godinama slušali i gledali.
Dakle, pune 23 godine, kao David protiv Golijata, vodim borbu, ukazujem i govorim, pišem i vrištim, kako bi konačno i javnost i mediji, saznali istinite činjenice, o kriminalu , lopovlucima i neviđenoj diskriminaciji raqdnika, nehrvata, po nacionalnoj osnovi.
Nažalost, oni koji su morali saslušati ove moje vapaje i krike, nisu to htjeli, jer im je veoma ugodno bilo u njihovim foteljama, dok je konačno i “crni mačor“ zagrebao i na njihovim vratima.
Građani i šira javnost je bila nezainteresovana, baš ih briga što komšiji “crkava krava”, a većina medija je po Gebelsovom principu, upravo, od laži ponovljenih i više puta, proizvodila istinu, ali kratkoga daha.
Evo i konačno, u današnjem izdanju ekskluzivno, mnogo tiražni i veoma cijenjeni domaća dnevna novena, iz pera redovnog kolumniste, uglednog i poštovanog novinara, Feđe isovića, daje i svoj maksimalan, veoma sadržaj i istiniti osvrt, na status i problematiku u firmi Aluminij.
Bezgranična zahvalnost programskom kolegiju “Dnevnog avaza “ (čiji sam i redovni čitalac), hvala cijenjenom kolumnisti i poštovanom novinaru, Feđi isoviću na sadržajnom i istinitom tekstu.
Danas sam, uz ovakav tekst postao preporođen, da se i konačno nađu osobe, koje svojim perom i razumom, pišu i iznose činjenice, svojim čitaocima, koje sam i sam godinama iznosio.
Sa planetarnom korupcijom i lopovlucima, neka se bave sve nadležne institucije naše vlasti, ali da je na djelu, istinski, u ovoj nacionalističkoj i ustaškoj firmi ili jazbini, bilo toliko diskriminacije, upravo, na nacionalnoj osnovi, mnogi to i nisu shvatali ili razumjevali.
Činjenice ukazuju, da su bojovnici HDZ-a, okupirali i uzurpirali firmu i sve njene materijalne vrijednosti, da su na ulazu u firmu, grafitom ispisali; “Srbima, Bošnjacima i psima, ulaz je zabranjen“ i da u se tako i ponašali, sa svojim menadžmentom, zatucanim fašistom, Mijom Brajkovićem, godinama, neosporna je istina.Normalno je i očekivati, da to oni negiraju, kao što ignorišu i negiraju njihov agresorski pohod na našu državu, njenu imovinu, na urbicid u našem Mostaru, na brojne logore, za progone i ubistva, brojnih građana Mostara ?
Upravo i njihova nedjela govore o svemu ovome, ne mogu se niti izbrisati, uništiti, a zaboraviti ponajmanje, dok je nas živih svjedoka, koji mogu prema narodnoj potvrditi; “Ako laže koza, ne lažu rogovi“.
Kako to slikovito i piše, naš Feđa;
“Današnji uposlenici su suvlasnici kapitala preduzeća, a to pravo je oduzeto Srbima i Bošnjacima. Ko je isplatio odštetu Srbima i Bošnjacima iz Aluminija. Ko ih je pitao kako su ? Da li su današnjim uposlenicima Aluminija, koji tako glasno kukaju i zapomažu nad svojom sudbinom, ikada pale na pamet sudbine ovih ljudi. Zašto tih devedesetih godina nisu kukali i zapomagali, zašto nisu izašli na ulice i blokirali ih u znak protesta, što se njihove bivše kolege, samo zato što su Srbi i Bošnjaci, ne mogu vratiti na posao.
Ko je god devedesetih godina pristao na Bobanovu, Brajkovićevu i Čovićevu poslovnu - nacionalističku logiku ne zaslužuje našu empatiju, a naročito naše pare iz budžeta.
Realno je humanije i pravednije da Federalna vlada te novce, kao odštetu, uplati otpuštenim Srbima i Bošnjacima i neka njihovim domaćinstvima da struju ispod tržišne cijene, a ne Aluminiju” /završen citat /
Neće li i naš licemjerni i lukavi trojac, u vladi Federacije, Fadil Novalič, Jelka Miličević i Nermin Džindić, zaista, vaskrsnuti posrnuloga “hercegovačkog diva“ upravo, uz pomoć finansijske podrške od države i njenoga resursa u električnoj energiji, kako bi bili i potencijalni kandidati za produžetak svoga mandata i još više, da budu i odlikovani od orguljaša Dragana i njihove predsjednice, Kolinde.

Možđda to oni i očekuju ili zaslužuju, jer zašto ići u STEČAJ i samo STEČAJ , kada sve ove silne lopovluke, gubitke i kriminalne radnje, po sistemu spojnih posuda,
mogu riješavati unutar HDZ-ovih struktura, uz nesebičnu pomoć i svojih “ulizničkih“ partnera iz redova Bošnjaka.

Građani Federacije, teško li se nama, evo ih opet vama, u istim foteljama i sa željama, da unište državu Bosnu i Hercegovinu, a da ojačaju Herceg Bosnu i njihov HDZ, sa “kravom muzarom“ Aluminijem i dr. javnim firmama.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ: PAMETNI ZLATKO BEGIĆ PORAZIO GLUPOST MILANA TEGELTIJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. September 2021 14:49
» FERID SPAHIĆ - ODLAZAK JEDNOG BATONCA
Dr. sc. Amir Ismić | 09. September 2021 15:37
» VRATITE NAM ORIGINAL UKRADENOG PRIMJERAKA POVELJE KULINA BANA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 31. August 2021 14:13
» ZAŠTO DODIK VJERUJE ERDOGANU OKO BOSNE, A OSPORAVA MU PRAVO DA LOBIRA ZA NEZAVISNOST KOSOVA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. August 2021 12:45
» ERDOGAN: PLANIRAMO OBIM TRGOVINE S BIH PODIĆI NA MILIJARDU EURA
Anadolu Agency (AA) | 29. August 2021 14:50
» BRATSKI APEL NARODU AFGANISTANA: NE NAPUŠTAJTE AFGANISTAN…
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. August 2021 13:09
» MOJ OMAŽ ŠEJHU DR. ABDUL HAMIDU ABU SULEYMANU (1936-2021)
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. August 2021 18:27
» TALIBANI MORAJU SHVATITI DA NEMAJU MONOPOL NA ISLAM I JAVNI MORAL
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. August 2021 14:49
» JAD I BIJEDA HOHŠTAPLERA I NOVINARSKIH PROSTITUTKI
Bošnjaci.Net | 17. August 2021 01:08
» DOBRO NAM OTIŠAO, (NE)GOSPODINE DODIK
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. August 2021 13:47
» DESET BESPLATNIH LEKCIJA IZ VJERE I MORALA U VEZI SA DODIKOVOM DUHOVNOM I MORALNOM RETARDIRANOŠĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. August 2021 08:53
» KO POMJERI MEĐU ILI GRANICU, ONA GA SAMA KUNE
Bošnjaci.Net | 04. August 2021 06:39
» PET SAVJETA ZA DOBRODOŠLICU KRISTIJANU ŠMITU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. August 2021 18:42
Ostali prilozi istog autora:
» DA LI JE ALUMINIJ, ZAISTA ZAMRO?
06. September 2021 15:33
» SUDBONOSNI VAKAT I ZEMAN
13. April 2021 14:39
» KO ISPRAVLJA KRIVU DRINU?
10. March 2021 16:42
» METAMORFOZA LJUDSKOSTI
22. February 2021 14:58
» MOSTARSKA IZBORNA CIRKUSIJADA!
16. February 2021 14:15