Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Na prijedlog Bosanskog akademskog kruga
ISLAMSKA ZAJEDNICA BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE AKADEMIKU EMIRU RAMIĆU DODIJELILA PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DJELO
Autor: B.net
Objavljeno: 03. September 2019. 13:09:25
PRIZNANJE ZASLUŽENO NEUMORNIM RADOM ZA DRŽAVU BIH, INSTITUCIJE BOŠNJAKA I IZ: Akademik Emir Ramić


Bosanski akademski krug (BAK e.V.) kao nacionalno udruženje Bošnjaka sa sjedištem u Minhenu ima čast i zadovoljstvo informisati javnost da je na naš prijedlog akademiku Emiru Ramiću uručeno priznanje za životno djelo. Ovo prestižno priznanje je dodijelila Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike {ICNAB} u okviru 24. Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike.

U našem prijedlogu naveli smo da je akademik Ramić postao glas američkih i kanadskih Bošnjaka i svih građana BiH koji žive u Sjevernoj Americi u promociji najvažnijih kulturnih, društvenih, akademskih i drugih bosanskohercegovačkih vrijednosti u američkom Melting potu i kanadskom Kulturnom mozaiku.

BAK je ovim prijedlogom koji je jednoglasno od strane ICNAB odao priznanje akademiku Ramiću za sve što je učinio za našu vjeru, kulturu, tradiciji, jezik, za nas Bošnjake i za našu bosansku državu.


Muftija dr. Sabahudin Ćeman ispred IZBSA akademiku Ramiću uručuje nagradu "Ćamil ef. Avdić" za 2019.g.


ICNAB je nagradio najvećim priznanjem za životno djelo ovog skromnog, ali nadasve velikog naučnog radnika. čovjeka i patriotu. Zahvaljujući se BAK za prijedlog i ICNAB za usvajanje prijedloga akademik Ramić u poruci našoj organizaciji je između ostalog napisao:

- "Nagradu za životno djelo koju sam dobio na 24. Susretima Bosnjaka Sjeverne Amerike djelim sa BIC Hamilton, Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike, Institutom za istrazivanje genocida Kanada i svima onima koji se žrtvuju za istinu, pravdu i kulturu sjecanja u ime bolje budućnosti naše jedne, jedine, suverene države BiH. Zahvaljujem se Bosanskom akademskom krugu što me je predližio za ovo veliko priznanje. I naravno zahvaljujem se Komisiji za priznanje ICNAB koji su priznanje
dodijelili. Ovo priznanje je još veći podstrek za dalji rad za bolju budućnost BiH i za bolju budućnost svijeta bez genocida. Ovo veliko priznanje dolazi na dvadesetu godišnjicu moga rada za očuvanje i jačanje svih komponenti bošnjačkog bića, za institucionalizaciju kulture sjećanja, sve zbog bolje budućnosti države BiH".


Ostali prilozi:
» OTVOREN PUT PODGORICA – GUSINJE PREKO ALBANIJE
Anadolu Agency (AA) | 04. August 2021 07:07
» SCHMIDT GRAĐANIMA OBEĆAO POMOĆ ZA BOLJU BUDUĆNOST
Anadolu Agency (AA) | 03. August 2021 07:47
» IGK: SVI SMO MI ĆAMIL!
Bošnjaci.Net | 31. July 2021 13:50
Ostali prilozi istog autora: