Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MIRNA ŠETNJA ULICAMA SARAJEVA SA CILJEM PROMOVIRANJA TRADICIONALNIH PORODIČNIH VRIJEDNOSTI
Autor: B.net
Objavljeno: 08. September 2019. 01:09:58
Danas smo poručili da ćemo mi našu djecu i dalje učiti vjekovnim vrijednostima! Naše je pravo da živimo i odgajamo svoju djecu u duhu tradicionalne bosanske porodice i nećemo ih prepustiti tuđinu da ih odgaja i oblikuje! Posebno to nećemo dozvoliti u obrazovnim ustanovama. (Foto kredit: source.ba)


Udruženje građana „Svjetlo“ sa partnerskim nevladinim organizacijama danas je organiziralo mirnu šetnju ulicama Sarajeva sa ciljem promoviranja tradicionalnih porodičnih vrijednosti.

Organizatori današnje šetnje u okviru manifestacije Dan tradicionalne porodice zahvalili se svim građanima i građankama koji su učestvovali, snagama sigurnosti koje su događaj osiguravale, kao i onim medijima koji su korektno i dobronamjerno izvještavali o današnjem okupljanju, - ističu u saopćenju koje u nastavku objavljujemo u cjelosti.

Drago nam je da je skup protekao mirno i dostojanstveno. Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme i pridružili nam se danas. Ovo je samo početak rada na promoviranju tradicionalnih vrijednosti. Svoje aktivnosti ćemo nastaviti i u budućnosti, a danas smo pokrenuli web stranicu Porodica.ba kako bi smo proširili platformu sa koje ćemo djelovati u borbi protiv devijantnih pojava koje narušavaju vrijednosti koje smatramo presudno važnima.

Zahvaljujemo se svim građanima i građankama koji su učestvovali, snagama sigurnosti koje su događaj osiguravale, kao i onim medijima koji su korektno i dobronamjerno izvještavali o današnjem okupljanju. Medijima koji nisu smogli snage za osnovne postulate novinarstva, objektivnost i nepristrasnost, također zahvaljujemo jer su nam pokazali da je ona Orwelova da su svi jednaki, ali su neki uvijek jednakiji naša realnost. Iako smo, kako su nas neki mediji, nazvali “privilegovana većina” morali smo izaći na ulicu da bismo bili vidljivi i da bi se i glas potlačene većine čuo. Nastavit ćemo govoriti o narušenim pravima građana i građanki Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Nadamo se promjenama na bolje u svim sferama društva, mi ćemo raditi da do njih dođe, a pozivamo I one koje je ova većina birala da nas čuju i uvažavaju kada odlučuju o našim životima.

Na našoj web I Facebook stranici Porodica.ba i dostupan je i proglas kao zvanični akt ove manifestacije,a koji objašnjava motive, metode i ciljeve iste.

„Danas smo poručili da ćemo mi našu djecu i dalje učiti vjekovnim vrijednostima! Naše je pravo da živimo i odgajamo svoju djecu u duhu tradicionalne bosanske porodice i nećemo ih prepustiti tuđinu da ih odgaja i oblikuje! Posebno to nećemo dozvoliti u obrazovnim ustanovama. Na web stranici Porodica.ba može se pronaći cijeli naš proglas. To je zvanična poruka nas kao organizatora,dok su poruke koje smo mogli čuti danas odraz osjećanja onih koji su govorili. Zahvalni smo našim gostima i ovim putem i njima se usrdno zahvaljujemo“, - piše u saopćenju UG “Svjetlo” i NVO partneri.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: