Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Britanska ambasada u BiH u Mostaru
AMBASADOR FIELD: SRAMOTNO JE I NENORMALNO ŠTO MOSTAR 11 GODINA NEMA IZBORE
Autor: Fena
Objavljeno: 13. September 2019. 13:09:26


Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u petak je u Mostaru organiziralo niz aktivnosti u okviru kojih je britanski ambasador Matt Field razgovor s građanima te posjetio obrazovne ustanove i nevladine udruge.

- Cijela britanska ambasada danas je u Mostaru kako bi pokazalo svoju zainteresiranost za ovaj grad, ali i neposredno saslušalo njegove građane, kako bi se upoznali s njihovim potrebama i problemima, - kazao je britanski veleposlanik Matt Field u izjavi za novinare.

Po njegovim riječima, Velika Britanija svjesna je problema s kojima se Mostar suočava.

- Ne možemo smatrati normalnom ovu situaciju da u Mostaru jedanaest godina nema lokalnih izbora. To je sramota za demokraciju u zemlji. To je bezbroj izgubljenih prilika za ovdašnje građane, - poručio je veleposlanik Field.

U nastavku današnjih aktivnosti britanski ambasador posjetit će Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru gdje će s učenicima razgovarati o problemima mladih i njihovoj budućnosti te Četvrtu osnovnu školu gdje će održati interaktivni sat na engleskom jeziku.

Posjet Mostaru bit će završen večerašnjim koncertom benda Britanske ambasade u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Roslaes". Novac prikupljen od prodaje karata bit će doniran Centru "Los Rosales".Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: