Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Modni dizajneri iz dvadesetak zemalja
TRIDESET MODNIH DIZAJNERA EUROPE UČESNICI SU EUROPEAN FASHION PASSPORT-A SARAJEVO 2019
Autor: B.net
Objavljeno: 13. September 2019. 14:09:58


Krajem septembra tekuće godine Sarajevo je domaćin modnog festivala European Fashion Passport 2019.
Učesnici European Fashion Passport-a su modni dizajneri iz dvadesetak europskih zemalja. Publika će imati priliku uživati u trideset dizajnerskih revija koje će se održati u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR-u) 27. i 28. septembra. Organizatori European Fashion Passport-a su u konkurenciji više od sto europskih mladih modnih dizajnera izabrali trideset njih koji će svoje kolekcije predstaviti u Sarajevu.

Modni dizajneri koji učestvuju na European Fashion Passportu 2019. od 27. do 29. septembra su iz dvadesetak zemalja: Albanija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Srbija, Italija, Španija, Slovačka, Litva, Latvija, Kosovo, Kipar, Belgija, Mađarska, Slovenija, Švedska, Bosna i Hercegovina i dr."Raditi sa mladim i perspektivnim modnim dizajnerima iz cijele Europe je privilegija. Veoma sam sretan što čast, da budem art direktor European Fashion Passport-a 2019, je data baš meni. Sarajevo će imati priliku da vidi izvrsne modne revije tridesetak dizajnera i najteži dio posla upravo je i bio odabrati učesnike jer konkurencija je bila izvanredna", - rekao je Adnan Hajrulahović Haad, bh. modni dizajner i art direktor European Fashion Passport-a 2019.Pored revija i programa European Fashion Passport-a koji Sarajevo stavlja na vrh europskog modnog kalendara krajem septembra, trideset dizajnera će imati i četiri stručne radionice. Cilj projekta je da pored prezentacije i revija dizajneri dobiju mogućnost dodatne edukacije, zajedničkog rada ali i izgradnje europskog tržišta i modne svene Europe u segmentu mladih modnih dizajnera.
Interesovanje za program je veliko a projekat je podržan od strane Španske, Belgijske, Slovačke, Mađarske i Holandske ambasade u BiH te ureda EU u BiH.
Ostali prilozi:
» AKCIJA PRIKUPLJANJA LEKTIRA ZA PODRUČNU ŠKOLU U POTOČARIMA
Anadolu Agency (AA) | 27. November 2020 13:18
» KANADSKE ČESTITKE BOSNI I HERCEGOVINI ZA DAN DRŽAVNOSTI
Bošnjaci.Net | 25. November 2020 14:40
» DAN DRŽAVNOSTI BIH OBILJEŽEN U MOSTARU I NEVESINJU
Anadolu Agency (AA) | 25. November 2020 14:27
Ostali prilozi istog autora: