Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HRVATSKA STRANKA BIH O ANP-U BIH: BUDITE HRABRI I ISKRENI I POTPIŠITE GA
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 17. September 2019. 14:09:43


Iz Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine poručuju kako su "za neke ulazak BiH u NATO i EU dugoročni ciljevi dok su im krađa glasova, formiranje vlasti i ulazak u udobne fotelje kratkoročni".
„Odgovarajući na upit o blokadi izbora novog Vijeća ministara zbog predaje dokumenta vezanog za NATO, predsjednik HDZ-a BiH naglasio je kako je to tehničko pitanje koje se nameće kao političko te da je za njega ključno da je u sporazumu rečeno da se suradnja s NATO-om nastavlja“, ističu u ovoj stranci.

"Je li dovoljno reći da se suradnja s NATO-om nastavlja ili je potrebno učiniti više, ukoliko želimo, a to smo jasno kazali da želimo u NATO i EU, da osiguramo uvjete da se svi građani ove države kao i potencijalni investitori osjećaju sigurno, i to dugoročno", pitaju se.

"Recimo da je ANP tehničko pitanje, koje jedna strana, kako neki kažu, koristi u političke svrhe, ucjenjujući uspostavu vlasti. Postavlja se opravdano pitanje, što je sa drugom stranom. Zar i druga strana ne koristi isto ovo pitanje ucjenjujući one prve. Optužujući one koji su za slanje godišnjeg programa reformi oni prebacuju odgovornost sa sebe koji to isto pitanje koriste za ucjenjivanje i sprečavaju formiranje vlasti. Ako je to tehničko pitanje a ne pitanje kojim ćete ucjenjivati provedbu reformi u BiH. Budite hrabri i iskreni i potpišite ga, izdignite se iznad onih koji vas ucjenjuju, te da se napokon krene u formiranje vlasti", navode iz HS BiH.

"NATO i EU nisu niti mogu biti naši dugoročni ciljevi nego je to put na kojem BiH kroz reforme treba i mora da ide kako bismo u što je moguće kraćem roku osigurali uvjete za opstanak i ostanak na ovim prostorima", naglašavaju iz HS BIH.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: