Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ŽENE U CRNOM: VUČIĆ JE ZASLUŽIO ORDEN SPC ZBOG VELIČANJA I NEGIRANJA GENOCIDA
Autor: B.net
Objavljeno: 09. October 2019. 12:10:37


Nevladina organizacija “Žene u crnom” smatra da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zasluženo dobio orden Svetog Save od strane Srpske pravoslavne crkve jer godinama zajedno slave i veličaju zločine.

“Učinio je velika djela za čitavu Srbiju i njenu budućnost. Bila je ozloglašena među zemljama Evrope i šire, njeni "prijatelji" su je predstavili kao zemlju genocida i svoja nedjela pripisali srpskom narodu, što je nažalost prihvaćeno", istakli su iz SPC-a obrazlažući odluku da Vučiću dodjele orden.

“Žene u crnom” ističu da pored toga što slavi zločine, SPC ih i negira, SPC želi Srbiju koja počiva na lažima, zločinima i mitovima, vođenu čvrstom rukom diktatora, u kojoj i njeni službenici imaju svoj "procenat" u dobiti.“U tim kontekstu orden Aleksandru Vučiću je više nego zaslužen sa njegove strane, 30 godina širenja mržnje, podsticanja na zločine, zavođenje diktature, privatizacija i kriminalizacija države, sve su to vrline u vrijednosnom sistemu SPC”, zaključuju “Žene u crnom”.

Podsjećamo, Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uručio je sinoć najviše odlikovanje SPC, „Orden Svetog Save Prvog stepena“ predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za "djelatnu ljubav prema Crkvi i neumornu borbu za cjelovitost Srbije, a posebno za očuvanje Kosova i Metohije u njenom sastavu".

Irinej je u govoru upozorio da "ne smijemo pokloniti nijednu stopu naše svete srpske zemlje, Kosova i Metohije". Na akademiji u Beogradu povodom 800 godina autokefalnosti SPC-a patrijarh je rekao da Crkva s "puno razloga i opravdanja" dodjeljuje najznačajnije odlikovanje predsjedniku Srbije, javljaju agencije.


Srpski paravjerski reis Nasufović među bratijom gdje se dodjeljuju priznanja za negiranje genocida nad BošnjacimaOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: