Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

RUKOVODSTVO NARODA I PRAVDE U BIHAĆU
Autor: B.net
Objavljeno: 14. October 2019. 12:10:39


Rukovodstvo Naroda i Pravde, predvođeno predsjednikom stranke Elmedinom Konakovićem i političkim direktorom Kemalom Ademovićem, posjetilo je Bihać i Unsko-sanski kanton. Ova posjeta dio je nastojanja rukovodstva stranke da ostvari čvrstu komunikaciju sa članovima Naroda i Pravde na terenu, kao i da daju doprinos boljem organiziranju stranke u svim dijelovima domovine Bosne i Hercegovine.Narod i Pravda od ranije ima aktivne članove u Bihaću i drugim dijelovima Unsko-sanskog kantona, a ova posjeta bila je i prilika da se uruče članske karte članovima stranke koji ih nisu preuzeli ranije.
Osim toga, rukovodstvo Naroda i Pravde zajedno sa domaćinima posjetilo je i Muzej 5. korpusa – Mehrudin Dedić. Muzej 5. korpusa Mehrudina Dedića je istinski čuvar sjećanja na herojsku, pravednu i časnu odbrambeno-oslobodilačku borbu boraca i jedinica 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, stalno upozoravajući da izgubljeni životi nisu uzalud. Njegov osnivač je rahmetli Mehrudin Dedić, istaknuti pripadnik 5. korpusa, koji je cijeli život posvetio sakupljanju predmeta i čuvanju sjećanja na herojsku bornu Krajišnika. Bez značajnije pomoći države i institucija, Mehrudin je ličnim zalaganjem uspio ostaviti trajni spomenik o časnoj borbi Armije RBiH o kome se, nakon tragične pogibije Mehrudina ove godine, brine njegova porodica.

Narod i Pravda nastavit će i u narednom periodu sa organiziranjem novih lokalnih struktura stranke, kao i sa edukacijom i komunikacijom lokalnih rukovodstava i članova.
Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: