Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

UDRUŽENJE ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA: ZAŠTO MINISTRE GRUBEŠA?
Autor: NAP
Objavljeno: 18. October 2019. 14:10:39


Revidirana strategija za procesuiranje ratnih zločin u Bosni i Hercegovini je isti dokument kao i Strategija za procesuiranje ratnih zločin u Bosni i Hercegovini iz 2008. godine, sa jedinom promjenom roka važenja, a sve drugo su, kao i u Strategiji iz 2008. godine, nejasne, nedefinisane i oprečne informacije, navodi se u reakciji Udruženja žrtava i svjedoka gencocida, dostavljenoj medijima.

"Da su nejasne i nedefinisane informacije potvrdio je i ministar finansija Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda u svom odgovoru na zahtjev za Mišljenje na Prijedlog revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločin, koje je dostavljeno vama 06. marta 2018. godine. Pored ministra Bevande, većina ministara iz Vijeća ministara, kao i nevladine organizacije su uputile niz kritika i konkretnih prijedloga kako bi strategija bila realno provodiva, međutim, Vi ste se ministre potpuno oglušili na sve prijedloge iz Vama poznatih razloga", kažu iz Udruženja.

Dodaju da je "usvajanje Revidirane strategije bez jasno definisanih pravila samo kupovina vremena, kako bi se nastavilo sa praksom koje je bila i sa Strategijom iz 2008. godine, za koju i sami tvrdite da nije dala rezultate, odnosno da je propala".

"Kada već toliko brinete o pravdi za žrtve, zašto ste oslobodili, odnosno pustili na slobodu u Republiku Hrvatsku presuđenog ratnog zločinca i silovatelja Marka Radića, zvanog Mak?", pitaju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» THACI U HAAGU
14. July 2020 15:11