Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ŽELJKO KOMŠIĆ SPECIJALNI GOST NA SVEČANOJ AKADAMIJI DANA DRŽAVNOSTI BIH U CHICAGU
Autor: B.net
Objavljeno: 28. October 2019. 15:10:02


Bosanskohercegovačka zajednica u Chicagu tradicionalno obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine, pa će tako na prigodan način i ove godine svečanom akademijom obilježiti i 25. novembar - Dan državnosti BiH.

Ovaj put pod pokroviteljstvom bh. organizacija iz Čikaga u nedjelju, 24. novembra, bit će organizirana svečana akademija sa večerom, a specijalni gost bit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Pored njega, prisutnim će se obratiti i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku, ambasador Sven Alkalaj, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te generalni konzul Elvir Resić.

- Drago nam je što ćemo na ma svečanoj akademiji u povodu Dana državnosti BiH ugostiti nekoliko izuzetno bitnih imena, predvođenih gospodinom Željkom Komšićem. Grupa mladih intelektualaca, koji prepremaju ovaj program nadaju se da će im se priključiti što veći broj mladih u organizaciji obilježavanja Dana državnosti. Svi prisutni moći će uživati u bogatom kulturnom programu koji priprema ova mlada grupa. Vjerujemo da će se na ovoj svečanoj akademiji okupiti Bosanci i Hercegovci od 7 do 77 godina i na pravi način obilježiti ovaj bitan datum za našu jednu i jedinu domovinu, – kažu iz Organizacionog odbora svečane akademije.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: