Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

Stuttgart: 450. jubilarna emisija “U tuđoj avliji” urednika i voditelja Osmana Džihe
“U TUĐOJ AVLIJI” NOĆ BH. INTELEKTUALACA, NOĆ BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Bato Šišić
Objavljeno: 01. November 2019. 14:11:54


Bila je to noć bh. intelektualaca, noć Bosne i Hercegovine u Stuttgartu, kada su se na jednom mjestu okupili mladi i uspješni Bosanci i Hercegovci koje je “otkrio”, povezao i javnosti prezentirao urednik i voditelj, sada već kultne emisije “U tuđoj avliji”, Osman Džiho.

Osman Džiho zajedno sa njegovim saradnicima iza sebe ima 450 emisija, koje su emitovane u proteklih devet godina u programu Hayat plus TV. Otkrivao je Džiho mlade i uspješne ljude iz BiH širom Evrope, ali i svijeta.

Svake godine u oktobru on pokuša da barem jedan dio njih koji su bili gosti u njegovoj emisiji da dovede u Stuttgart, da napravi jednu kultnu i kulturnu večeri, i svih ovih godina je to i uspjevao.Ovaj put su predstavljeni i priznanja su dodjeljena Nihadu Tabaku za doprinos ulaganja i investiranja u BiH, Mariu Peharu za doprinos u sportu, razvoju futsala u Njemačkoj, Edinu Salihodžiću i Suadu Ferhatbegoviću za doprinos i razvoj u domenu poreskog i pravnog savjetovanja i usluga, Damiru i Asmiru Husejdiću za najbolji restoran sa bh. jelima u Njemačkoj…

Priznanje je dobio i Advan Begović za doprinos i razvoj saobraćajno tehničkog domena, Šimo Ešić za razvoj dječije književnosti, Almir Gegić za inovacije u nekretninama.

Među onima koji su dobili priznanje nalazi se i doktorica Amira Mezetović za doprinos i razvoj medicinskih usluga, Borislav Tadić za doprinos telekomunikacijskih usluga, Dragan Stojković Bosanac kao muzička legenda, Amna Muhamedović za najbolji ostvareni uspjeh u historiji Pravnog fakulteta u Sarajevu, Ramiz Operta kao prijatelj projekta.Posebno pažnju prisutnih izazvao je izlazak na binu i njegov govor, nekadašnjeg uspješnog političara Bogića Bogoćevića, za govornicom i kratkim obraćanjem bili su svi gore navedeni i svi su pohvalili emisiju “U tuđoj avliji” i svi se složili u jednom, bez obzira na njihove uspjehe u Evropi i svijetu, njihova matična domovina ostaje zemlja iz koje su došli, a to je BiH.

Mnogi su izjavili kako svi zajedno njihovim uspjesima vani trebaju da onoliko koliko mogu pomognu BiH, a da bi najsretniji bili da su sve ove uspjehe koje su postigli, postigli i ostvarili u zemlji njihova porijekla.Najinteresantniji je bio dolazak poznatog regionalnog harmonikaša Dragana Stojkovića Bosanca, koji je te večeri zasigurno bio najtraženiji za razgovor, kontakt, rukovanje, upoznavanje i slikanje.Emisija Osmana Džihe nastavit će i dalje da postoji, da se emituje, da se kroz nju upoznaju najuspješniji mladi ljudi koji se nisu odrekli BiH, ali očigledno BiH jeste njih.

Za govornicom je bio i izuzetno uspješni bokser iz Švicarske, porijeklom iz BiH, svjetski prvak u teškoj kategoriji Enver Šljivar, koji je došao sa suprugom Dženi i tetkom Emirom.

Generalni konzul BiH u Štutgartu Began Muhić također je pozdravio prisutne,t e pohvalio emisiju „U tuđoj avliji“. Gost je bio, ali se i biranim riječima obratio i Josip Juratović, političar i član njemačkog Bundestaga.

Bosanac je nakon oficijelnog djela programa zasvirao na njegovoj harmonici i napravio atmosferu za pamženje. Nakon toga uslijedila su zajednička druženja, međusobna upoznavanja, sve to uz ćevape, domaće kolače, kahvu i piće.
Ostali prilozi:
» AH ŠTO ĆEMO LJUBAV KRITI
Eset Muračević | 01. October 2020 21:29
» I U MALEZIJI ĆE SE PJEVATI SEVDALINKA
Eset Muračević | 01. October 2020 17:16
» PRIPREME ZA FESTIVALSKU FEŠTU
Eset Muračević | 01. October 2020 16:40
» OSMAN DŽIHO: POZDRAV DIZANJEM RUKE NA SEBE I MIRSADA
Bošnjaci.Net | 14. September 2020 13:27
» ZEJD ŠOTO NA FANTASTIČNOM VIDEO SPOTU O AYA SOFIJI
Bošnjaci.Net | 23. July 2020 16:02
» BUDNICA ILIRSKOG RODA
B.net | 19. July 2020 15:10
» NISAM OPTEREĆEN NAGRADAMA
Eset Muračević | 06. July 2020 18:23
» ZANIN BERBIĆ O “KAPIJI BOSNE“
B.net | 07. May 2020 17:52
Ostali prilozi istog autora:
» TOMAŠICA JE NAŠA OPOMENA
10. April 2014 18:38