Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Obavezno čitanje dana
MAJKE SREBRENICE RAZMIŠLJAJU O PODIZANJU STUBA SRAMA U POTOČARIMA: NAŠA NAJTEŽA BORBA JE BORBA PROTIV NEGATORA GENOCIDA
Autor: B.net
Objavljeno: 05. November 2019. 14:11:21


Dragi moji,
Naša boba protiv zla srpskog Genocida nad našim narodom nije prestala i neće nikad prestati sve dok ima ijedan negator Genocida ma ko bio i ma gdje bio. Ponosan sam na naše hrabre majke, Bošnjakinje/Bosanke, koje ne posustaju u toj borbi ne više zbog sebe, već zbog svih majki na cijelom svijetu da im se ne dogodi ono što se njima dogodilo i još uvjek događa da se dodjeljuje Nobelova nagrada čovjeku koji podržava zlo srpskog Genocida.

Uvjeren sam da će kraljevsko visočanstvo Švedske, nama prijateljske Švedske, uvidjeti nedopustivu grešku, koja bi se mogla počiniti u njihovo kraljevsko ime te da će na vrijeme spriječiti da se to ne dogodi. Bila bi povijesna sramota da se Kraljevska akademija za dodjelu Nobelove nagrade nađe prva na listu stuba srama u Potočarima. Tako nešto ne zaslužuje ni kraljevsko visočanstvo Švedske, ni švedski narod, ni švedska povijest u borbi protiv fašizma, kao ni bosanske majke, žrtve srpskog Genocida da im se uvećava bol i patnja na bol i patnju s kojom živi dan i noć.

Vjerujem u zdrav razum kraljevskog visočanstva, u njihovu čast i predanost borbi protiv fašizma u Europi, fašizma koji se na najgrublji način manifestovao kroz srpski Genocod u Bosni o čemu postoje nepobitni materijalni dokazi za sva vremena!

Smrt fašizmu - sloboda Europi od zloćudnih književnika!, - napisao je na Facebook profilu dr. Mustafa Cerić preporučujući čitanje pisma Majki Srebrenice koje su danas na protestu u Sarajevu putem švedske ambasade uputili kralju i kraljici Švedske.


MAJKE SREBRENICE URUČILE PISMO ZA ŠVEDSKOG KRALJA I KRALJICU


Povodom odluke Švedske akademije o dodjeli Nobelove književne nagrade Peteru Handkeu, negatoru genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, Udruženje "Majke enklave Srebrenica i Žepa" uputili su protestno pismo švedskom kralju Carla Gustafa Folkea Hubertusa i kraljici Silviju Renate Sommerlath. Pismo u cijelosti možete pročitati u nastavku:

- Pismo vam pišu Majke Srebrenice. Ako ste zaboravili, mi smo one majke koje i danas, nakon skoro 25 godina od počinjenog genocida u Srebrenici, traže i sakupljaju koščice svojih najmilijih. Možete li odvojiti trenutak i zamisliti šta se desi kada majka pronađe koščicu-dvije svog djeteta?

Možete li?
Možete li zamisliti da se majka može radovati i kada pronađe koščicu svog djeteta, jer mi majke nismo rađale djecu bez glave i drugih dijelova tijela.

Mi majke se borimo za zamišljenu pravdu, ne prestajemo progoniti zločince, svjedočimo pred međunarodnim i nacionalnim sudovima, ponosno i dostojanstveno podižemo našu zajednicu mladih ljudi, učimo ih da ne zaborave i da ne mrze i da naša osveta bude pravda, a naša majčinska suza molitva da se više nikada i nikome ne ponovi Srebrenica.

Naša najteža borba je borba protiv negatora genocida. Obrušavaju se negatori genocida na nas svom silinom, fizički nas napadaju, prijete nam, negiraju naše postojanje, vrijeđaju nas, veličaju ubice i silovatelje, pokušavaju tako napraviti drugi genocid nad nama. Nije nam lako, ali ne posustajemo i dok smo žive nikada nećemo posustati. Izvor zla je zvanična politika Srbije i njihovih poslušnika u našoj državi Bosni i Hercegovini.

Vaša akademija je dodijelila Nobelovu nagradu Peteru Handkeu, članu Srpske akademije nauka i umjetnosti. Na svjedočenjima pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju smo čuli da je Srpska akademija bila izvor zla i uzrok raspada Jugoslavije. Peter Handke nam je proteklih 25 godina kontinuirano nanosio bol, negirao genocid i podržavao ratne zločince i njihove zločine. Nobelova nagrada Peteru Handkeu je podrška našem ponižavanju, podrška negiranju nas majki, podrška prošlim, sadašnjim i budućim zločincima i teroristima.

Znamo da ste čuli ili znate sve o tome i zbog toga vam se i obraćamo. I znamo da možete spriječiti i osujetiti ovu sramotu, ne samo švedskog naroda. Zaustavite civilizacijsku sramotu, spasite dostojanstvo sebe i švedskog naroda i spriječite dodjelu Nobelove nagrade Peteru Handkeu. Jedino ćete tako ostati zabilježeni kao heroji u povijesti svog i svih drugih naroda, odnosno ako ništa ne preduzmete ostat ćete zabilježeni kao saučesnici u civilizacijskoj negaciji genocida u Srebrenici i u Bosni i Hercegovini. Budite hrabri!!

Posebnu hrabrost očekujemoi od majke, kraljice Silviae Renate Sommerlath. Vi kraljice, nas trebate podržati da se odbranimo, jer tako ćete odbraniti sebe i svoju porodicu, familiju, zaštititi svoju djecu, državu i civilizaciju. Odbranit ćete svoje ideale za koje se borite, jer vjerujemo da ste tako učeni i naučeni.

Mi hoćemo da vjerujemo u vas i pozivamo kraljevski par da prisustvuje obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici u julu 2020. godine gdje će se okupiti sav civilizirani svijet, da oda počast preko 8.500 nevino ubijenih. Bit će to najveće okupljanje protiv ideja svjetskih zločinaca i negatora genocida u 21. vijeku.

Ovo je i prva pozivnica koju smo uputili nekome. Budite dio toga! Dođite na obilježavanje. Mi vas očekujemo.

Kraljicu pozivamo i da nas posjeti bilo kada i u bilo koje vrijeme. Naše srce je otvoreno za svaku majku, za svakog onog ko ima makar zrnce razumijevanja prema onome što smo doživjeli i doživljavamo.

Vaše eventualno nesprečavanje dodjele Nobelove nagrade jednom od najvećih negatora genocida i nedolazak na obilježavanje 25 godina od genocida u Srebrenici bila bi potvrda da kraljevska porodica stoji iza dodjele Nobelove nagrade nasljedniku nacističkih i fašističkih ideja.

Ova 'nagrada' nas je natjerala da prvi put razmišljamo o stubu srama koji bismo postavili u Srebrenici povodom 25 godina obilježavanja, da stoji i prijeti i opominje da postoje pojedinci i organizacije koje direktno i indirektno pomažu pojedince i organizacije u činjenju genocida.

Ukoliko ne spriječite dodjelu 'nagrade' krenut ćemo od članova vaše, švedske i kraljevske akademije i onih koji su predložili i podržali Petera Handkea, kao jednog od najvećih negatora zločina na području bivše Jugoslavije.

Vjerujemo da ćete nas razumjeti i da ćete preduzeti sve što je u vašoj nadležnosti i mogućnosti da zaustavite ovaj sramni i anticivilizzacijski čin podrške zločincima i fašistima.

Kraljevskoj porodici želimo da zadrži viševjekovni kontinuitet, dobro zdravlje i pomoć od Boga u donošenju odluke koju od vas tražimo.

'Fiat iustitia et pereat mundus' ('Neka bude pravda, makar propao svijet'), piše u pismu koje su Majke Srebrenice, Munira Subašić i Kada Delić uručili Ambasadi Švedske u Sarajevu.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: