Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Republika Sjeverna Makedonija
SKOPJE: RAMČILOVIĆ OBAVIJESTIO DŽEFERIJA DA ĆE UBUDUĆE DJELOVATI KAO NEZAVISNI POSLANIK
Autor: B.net
Objavljeno: 14. November 2019. 17:11:04


Na početko novembra (01.11.2019.) Zećir Ramčilović, potpredsjednik Skupštine Republike Sjeverne Makedonije obavijestio je Talata Džeferija, predsjednika Skupštine, da ću u daljem periodu djelovati kao nezavisni poslanik.

Jedan od ključnih razloga Ramčilović navodi, da je, nedobijanje datuma za početak pregovara negativno uticao na cijelo društvo, ali za mene je to bio dopunski motiv za odluku i iskorak sa kojim ću se aktivnije uključiti u procesu reformi od kojih će naši građani i naša država imati benefit i sa kojim ćemo potvrdit da je mjesto Republike Sjeverne Makedonije u EU i NATO-u.

Ramčilović je izrazio svoje poštovanje, zahvalnost i priznanje Nezavisnoj poslaničkoj grupi za sve ono što su uradili zajedno za državu u proteklom periodu sa uvjerenjem da će Nezavisna poslanička grupa i dalje produžiti da bude konstruktivan činioc u radu parlamenta.

- Zahvaljujem se parlamentarnoj većini i svim poslanicima koji su me predložili i podržali moju kandidaturu za potpredsjednika Skupštine Republike Sjeverne Makedonije. Za mene to predstavlja veliku čast i obavezu za dalje djelovanje, ali i priznanje za posvećeni rad u zakonodavnom domu u proteklom periodu. Dopunski što sa ovim se potvrđuje iskreni pristup vlasti u izgradnji jednog društva sa jednakim mogućnostima i pravima, ali i sa jednakim dužnostima, obavezama i odgovornošću bez obzira na etničku, vjersku ili drugu pripadnost. Očekujem ovo da posatne praksa i da u svakom budućem parlamentarnom sastavu jedan od podpredsjednika bude iz reda manjebrojnijih etničkih zajednica. Zbog toga osobita zahvalnost onim poslanicima manje brojnijih zajednica koji su to prepoznali, podržali me i glasali za mene.

Vjerujem da će mi funkcija Podpredsjednika Skupštine omogućiti da dam veći doprinos u razvoju parlamentarne demokratije i intenziviranju reformskih procesa. I svakako dostojanstveno ću predstavljati Skupštinu Republike Sjeverne Makedonije, naglasio je Zećir Ramčilović, potpredsjednik Skupštine Republike Sjeverne Makedonije.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: