Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

«Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno»
SARAJEVO: OTVOREN 6. DJEČIJI SAJAM U SKENDERIJI
Autor: B.net
Objavljeno: 15. November 2019. 13:11:48


Danas je otvoren 6. Dječiji sajam sutra u Skenderiji. Ovaj najveći, najveseliji i najiščekivaniji događaj za djecu u godini se odvija pod sloganom «Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno».

Mališani će pored bogatih zabavnih sadržaja, druženja sa super junacima imati priliku učiti o reciklaži otpada na štandovima Vitinke i KJKP Rad ali i drugih izlagača. Također, osmišljena su brojna takmičenja i prilike da se osvoje brojne vrijedne nagrade, koje i ove godine pripremaju sponzori i partneri sajma Becutan, Gazprom, Bh Telecom, Corn Flips, Dukat, Vitinka, Violeta, Signal, Coccolino, Malac Genijalac, Sunnyland, Rox i mnogih drugih.

Nastavljamo sa inkluzijom pa će na Sajmu nastupiti mališani iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sindibad, zatim dječiji vrtić iz Zenice i Osnovna škola Kulin Ban iz Visokog. A Hor Kewser otvara Sajam.

Unutar Sajma postavljeno je i klizalište za djecu, a kao i svake godine, ulaz je besplatan. Ambasadorica ovogodišnjeg Sajma Mona Muratović, trostruka majka, nas je podsjetila da prirodu nismo naslijedili po predaka, već posudili od naše unučadi.

Direktorica Sajma Maja Kojundžić Graholski napominje da ni solidarnost i briga za najugroženije nije izostavljena. U to ime organizirani su uvjeti za davanje krvi u petak od 13 – 18 sati, te u subotu cijeli dan.

«Šta možete više dati drugom čovjeku od krvi koja će mu spasiti život. Učiti djecu empatiji, solidarnosti, očuvanju prirode, jer bez nje nema života, misija je ovogodišnjeg Sajma. Ipak, sve to uz puno zabave, pjesme, plesa i veselja. Dođite, povedite svoje mališane i vi budite s njima ponovo djeca makar na dva i po dana», poručila je Maja.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: