Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

NIHAD BEĆIROVIĆ - PREDSTAVNIK BOŠNJAKA U POLITIČKOM ŽIVOTU U NJEMAČKOJ, NAPUSTIO STRANKU BIG
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 02. December 2019. 15:12:44

NIHAD BEĆIROVIĆ: Zaista sam bio ubijeđen da je stranka BIG upravo ono što nam u Njemačkoj treba, a ispostavilo se da je to samo stranka ličnih interesdžija. Kaže se, ako čovjek, čovjeku ne zna, ne priznaje učinjeno dobro i nije zahvalan kako će to znati i biti svome Gospodaru i ako čovjek čovjeku neće i ne zna da oprosti, onda se ne može se nadati oprostu od svoga Gospodara.


Selam dragi Bosnjaci, sugrađani, funkcioneri, članovi i simpatizeri stranke BIG!

Želim Vam srdačno zahvaliti na podršci koju ste nam dosad ukazivali dajući nam Vaše glasove. Ukazali ste nam veliko povjerenje, vjerovali u stranku BIG, kao i ja sam, vjerovali da je ona jedini politički pokret u Njemačkoj koji se zalaže za prave vrijednosti, istinsko dostojanstvo i pravdu.

Nažalost, pokazalo se da stranka BIG nije takav pokret, za koji sam lično mislio i bio ubijeđen prije dvije i po godine da jeste pokret multikulturalnosti, pravih vrijednosti, istinskog dostojanstva, pravde i istine. Dešava se da ljudi pogriješe u svom mišljenju. Moja malenkost je do sada vršila dužnost zastupnika balkanskih naroda i bio sam predsjednik izvršnog odbora stranke. Radio sam punom parom, odgovorno i čistom savješću. Moje djelovanje bilo je veoma uspiješno, a jedan od dokaza su posljednji izbori za Evropski parlament i aktiviranje na desetine funkcionera iz reda bošnjačkog, albanskog i ostalih balkanskih naroda.

Nažalost, moje nastojanje da proširim dio multikulture u stranci, koja je pri mom dolasku bila jednonacionalna (turska), nastojanje da ona preraste u stranku u koju su i ostali, koji vjeruju u nabrojane vrijednosti, dobrodošli, nije dalo rezultate. Razloga za taj neuspjeh je više, ali oni najvažniji su: nepravda unutar rada stranke, neravnopravnost i ponižavanje članova, funkcionera koji su se cijelim srcem angažirali, ulagali trud maksimalno, radili i vjerovali da se bore za prave vrijednosti. Stranačke funkcije nisu se dijelile po principu sposobnosti i zasluga, već po tome ko je više lojalan predsjedniku stranke.

Kao što se da primijetiti, od maja 2019. godine niti jedan politički akt nije izvršen i ispunjen, osim nekih sitnih pokušaja aktivnosti na lokalnom nivou. Sa ljudima se odnosilo ponižavajuće, omalovažavajuće i nepravedno, zbog čega su neki, koji su mnogo toga doprinijeli stranci, natjerani, tj. bili primorani da napuste stranku. Pokušavao sam i u nekim slučajeva uspio spriječiti takvu nepravdu, ali bilo je i slučajeva gdje nisam ništa mogao učiniti, pa ovom prilikom izražavam žaljenje i tražim halal, iako sam dao sve od sebe.

Lideri stranke treba da se zapitaju, ako stranka nije u stanju interno, da na svojim primjerima pokaže pravdu i dokaže narodu za šta se zalaže, kako će onda ubijediti široke narodne mase da je sposobna da im donese pravdu?

Poslije višemjesečnog opstruiranja mene u stranci i onemogućavanja da vršim svoju dužnost, saznao sam da se Predsjedništvo sastalo 03.11.2019.god. u Kelnu (Köln) na čijem sastanku nisam bio pozvan kao predsjednik Izvršnog odbora, a gdje sam nepozvan otišao kako bi riješili problematična pitanja i nastavili da dostojanstveno nosimo emanet koji nam je narod povjerio. Poslije šest radnih sati, bez pauze, odluka je donijeta glasovima većine da se dotadašnji problemi i nepravde ne smiju više dešavati, već da se apsolutno trebamo fokusirati na cilj za koji se borimo. Predsjednik stranke još jednom se izvinio i tražio oproštaj za loš odnos prema nekim funkcionerima, članovima i simpatizerima, što se bilo i loše odrazilo na imidž stranke.

Poslije šest sati rada, razgovara i zajedničkog planiranja napretka stranke, zatim, uviđanja predsjednika stranke da je počinio izvjesne greške i iskazao želju da ih popravi kao i njegove zakletve da se nešto slično neće ponoviti, povjerovao sam i bio ubijedjen da su sve loše stvari iza nas. Nažalost, ispostavilo se da je sve navedeno bila samo još jedna igra predsjednika stranke kako bi dobio na vremenu do sljedećeg sabora stranke.

Kako sam, napokon, zaključio da stranka BIG nije politički pokret kakvog sam ja, i mnogi drugi, zamišljao, obavještavam javnost da sam dao otkaz na mjesto predsjednika izvršnog odbora stranke, ali i sve ostale funkcije, kao i moje članstvo u BIG stranku.

Ovo posebno činim radi nas Bošnjaka, kojima je ovo bio prvi kolektivni pokušaj političke aktivnosti u Njemačkoj. Upozoravam ih da ne nasijedaju na slatkorječivost predsjednika stranke i njegovih funkcionera i ne uključuju se tamo gdje bi mogli biti izmanipulirani.
Mi, Bošnjaci, ćemo akobogda raditi na tome da pronađemo najbolje rješenje za nas, za to kakav će biti naš politički krov, ali stranka BIG definitvno to ne može biti.

Kako bi svaka istina postala vidljiva, potrebno joj je vrijeme da sazrije. Ovo sazrijevanje je uspiješno proteklo i došlo je vrijeme da istina ugleda dan. Ovim putem želim svima koje sam ubijedio u ono u što sam bio povjerovao i tražio od njih da podrže BIG stranku, iz dubine duše želim da im se izvinim i tražim halal od njih sviju. Zaista sam bio ubijeđen da je stranka BIG upravo ono što nam u Njemačkoj treba, a ispostavilo se da je to samo stranka ličnih interesdžija. Kaže se, ako čovjek, čovjeku ne zna, ne priznaje učinjeno dobro i nije zahvalan kako će to znati i biti svome Gospodaru i ako čovjek čovjeku neće i ne zna da oprosti, onda se ne može se nadati oprostu od svoga Gospodara. Halalim svim funkcionerima na pokrajinskom i gradskom nivou i želim im da sto prije uvide pravu istinu o svemu i želim svu sreću i radost u životu. Samom sebi velim: "Ustraj na pravom putu, pa makar bio i sam!”
Srdačan selam i pozdrav, - piše u pismu koje je potpisao Nihad Becirović.Ostali prilozi:
» ZA ILUMINACIJU POMRAČENOG UMA ŽELJKA IVANKOVIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. August 2020 03:03
» SRBIJA JE BOLESNIK NA BALKANU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. August 2020 15:28
» MOJ OMAŽ BRATU SALKI BUKVAREVIĆU - BIO JE DRAG DRUG I POUZDAN PRIJATELJ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. July 2020 13:34
» PITANJA KOMŠIĆU, SALKIĆU I BOŠNJACIMA/BOSANCIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2020 15:14
» TIMUR NUMIĆ (1946-2020): BIO JE LICE I OBRAZ SARAJEVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. July 2020 15:41
» SVA BOL SVIJETA U DVIJE RIJEČI: HAVA TATAREVIĆ
Esad Krcić | 24. July 2020 03:10
» SRPSKO ORUŽJE U RUKAMA JERMENA
Božidar Proročić | 22. July 2020 15:09
» MOJ OMAŽ MENSURU BRDARU: BIO JE JEDAN MEĐU NAMA ZA SVE NAS
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. July 2020 14:13
» HADŽIFACE I KONSTRUKTOR GENOCIDNE TVOREVINE ĐOKANOVIĆ
Elmedina Muftić | 19. July 2020 23:51
» AZERBEJDŽAN U OČIMA SVJETSKE ZAJEDNICE
Fuad Huseynzad i Božidar Proročić | 18. July 2020 15:09
» O AJA SOFIJI - SAMO ZA LJUDE OTVORENOG DUHA, UMA I SRCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. July 2020 16:26
» MIRSAD RASTODER - BIHORAC KOSMOPOLITSKOG DUHA
Božidar Proročić | 15. July 2020 15:01
» NAPAD JERMENIJE NA AZERBEJDŽAN JEDNOSTRANI AKT PROVOKACIJE
Božidar Proročić | 13. July 2020 17:59
» MOJA BOSANSKA DUŠA PIŠE ZA ŠEHIDE – ŽRTVE GENOCIDA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. July 2020 18:07
» ALEKSANDAR VUČIĆ JAHAČ APOKALIPSE U ČETIRI ČINA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. July 2020 20:44
Ostali prilozi istog autora:
» KNJIŽEVNI ZLOČIN
09. August 2020 18:20