Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Direktor Zavoda Pazarić - čovjek bez dlake na jeziku
REDŽEP SALIĆ: TRAŽIM SMJENU MINISTRA VESKA DRLJAČE!
Procitaj komentar

Autor: N1
Objavljeno: 03. December 2019. 15:12:08

REDŽEP SALIĆ: Šest mjeseci se borim sa kriminalnom organizacijom. Imam pritisak sa svih strana. Ko je mene zaštitito? Da nije vas medija, znate šta bi bilo od mene... Sad će pokušavati da mi podmetnu, te da sam i ja kriminalac kao što su oni.


Povodom aktuelnih dešavanja u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine, vanredno se javnosti obratio još uvijek aktuelni direktor Zavoda Redžep Salić koji je poručio kako traži smjenu federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače.

"Kao odgovorno lice tražim smjenu Veska Drljače koji je najodgovorniji za stanje u Zavodu u Pazariću! Napravili su brutalnu grešku nad jetimima. Izvještaj Porezne uprave pokazuje da su našli 594.000 KM neplaćenog poreza, što znači da je neko sakrivao novac. Vesko Drljača je ministar četiri godine. Izvještaj iz 2018. je pokazaoo 200.000 razlike. To je sve on uradio. Natjerao me da šutim na Vladi, da nisam progovorio na Parlamentu ovaj kriminal bi bio prikriven", izjavio je Salić te dodao:

"Porezna uprava je napravila dobro posao. Očito je da je novac otišao u privatne džepove. postoji sumnja da se i Vesku Drljači od tog novca napravilo kupatilo. To je sramota za naš narod. Takav čovjek nije dostojan da čuva Zavod u Pazariću a kamoli šta drugo. Nije uplatio ni jednog centa za sve ovo vrijeme. On direktno krije nešto. Moja smjena ništa ne znači, ja sam za tu djecu spreman da sve uradim".

Aktuelni direktor Zavoda u Pazariću je zamolio medije da ostanu uz djecu koja su smještena u Zavodu u Pazariću te da prate slučaj.

Naveo je i da očekuje da će u Zavodu biti bolje samo ako se smijeni Vesko Drljača.

"Šest mjeseci se borim sa kriminalnom organizacijom. Imam pritisak sa svih strana. Ko je mene zaštitito? Da nije vas medija, znate šta bi bilo od mene... Sad će pokušavati da mi podmetnu, te da sam i ja kriminalac kao što su oni. Imate izvještaje porezne, revizora, inspekcije koje kažu da su sve uradile. Tražite gdje je taj novac otišao. Drljača gura Upravni odbor da mene posvađa s njima. Upravo čovjek iz Upravnog odbora dođe alkoholiziran. Oni smjenjuju mene danas, to je poraz države, poraz vlade", kazao je u obraćanju.

"Istražite kao novinari, dođite do podataka ko je kontrolisao taj novac građana. Komsije koje su bile, ljudi iz centra i zavoda oduševljeni su radom Zavoda. One slike koje osuđujem nastale su slike prije mog mandata. Dali smo sve podatke koje trebaju tužilaštvu u vezis a tim", naveo je.

Salić je kazao i kako je njemu zabranjeno da sutra govori na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

"Ja sam razriješen i očekujem da danas Upravni odbor postavi v.d. direktora. V.d se inače isti dan postavlja, a oni to neće da rade, žele da moje ime okaljavaju. Meni smjena ništa ne znači, meni znače djeca i uposlenici u Zavodu", naglasio je Salić.

Istakao je i da će ostati uz djecu koja su smještena u Zavodu u Pazariću do kraja života te da je to njegova životna misija, objavio je portal, n1info.com.

VRHOstali prilozi:
» YUSUF AL-QARADAWI U 96. GODINI PRESELIO NA AHIRET
Anadolu Agency (AA) | 26. September 2022 17:09
» KAKO SE NOSE PORODICE 30 GODINA NAKON NESTANKA SVOJIH NAJMILIJIH
Eset Muračević | 26. September 2022 14:53
» TRIDESETA GODIŠNJICA ZATVARANJA LOGORA SUŠICA
Bošnjaci.Net | 26. September 2022 14:04
» DR. ENVER HALILOVIĆ: IDEJA GRAĐANSKE DRŽAVE NE PROIZVODI SUKOBE
Anadolu Agency (AA) | 25. September 2022 12:56
» KLANJANA DŽENAZA IBRI DŽAFIĆU, POZNATOM TRIBUNU IZ TREBINJA
Prof. dr. Adamir Jerković | 24. September 2022 23:26
Ostali prilozi istog autora:
» EUFOR: POMNO PRATIMO SITUACIJU U BIH
17. February 2020 18:03
fastvee.gif
Suad34.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif