Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović zloupotrijebila prisustvo vjerskih lidera, među njima i muftije banjalučkog Nusreta ef. Abdibegovića
MUFTIJSTVO BANJALUČKO: ZLOUPOTRIJEBLJEN NAŠ USMENI DOGOVOR
Autor: MINA
Objavljeno: 27. December 2019. 16:12:37

(Foto: Službeni website)


Prisustvo muftije banjalučkog Nusreta ef. Abdibegovića jutrošnjem prijemu predsjednice manjeg bh. entiteta (RS) Željke Cvijanović je zlupotreba usmenog dogovora, postignutog još u novembru na sastanku povodom inicijative o pokretanju medrese u Banja Luci, saopćilo je Muftijstvo banjalučko.

„Ni u jednom od kasnijih usmenih kontakata ovaj prijem nije dovođen u kontekst obilježavanja 9. januara. Na muftijin zahtjev više puta smo sa organizatorima prijema, a to je Sekretarijat za vjere Vlade RS, provjerili povod i svaki put nam je potvrđeno da se radi o prijemu povodom predstojećih vjerskih blagdana koji se tradicionalno organizuju u ovom dijelu godine“, dodaje se u saopćenju.

Naglašava se da Islamska zajednica uvijek bila otvorena za saradnju sa predstavnicima vlasti na svim nivoima i da uvijek nastupa u dobroj vjeri.

Iz Muftijstva podsjećaju da je i ranijih godina organiziran prijem za vjerske velikodostojnike, a povodom završetka godine i vjerskih blagdana, kojem su tradicionalno prisustvovali i predstavnici Islamske zajednice, uključujući i prethodne muftije.

„Poseban poziv je naknadno stizao povodom obilježavanja 9. januara, na što se predstavnici Islamske zajednice nisu niti će ikada odazivati“, zaključuje se u saopćenju, javlja MINA.

Mediji su nakon sastanka objavili saopćenje kabineta predsjednice manjeg bh. entiteta, koje je objavljeno i na službenoj web stranici, u kojem je navedeno da je Prijem u Palati RS organizovan povodom obilježavanja “Dana RS” koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Srljanje i plasiranje gnusnih laži od strane čelnika manjeg bh. entitita nikako da prestane, ali narod već odavno zna ko su i o kome je riječ!!!


Foto sa prijema (Službeni website)Ostali prilozi:
» GRAD SARAJEVO I EU POD ISTIM KROVOM
Bošnjaci.Net | 31. July 2020 00:56
» TAKO TO RADI SAVJESNA I ODGOVORNA NACIJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. July 2020 20:16
Ostali prilozi istog autora: