Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Napadi velikosrpskih nacionalista na Zakon je i povod za novi pokušaj državnog udara u Crnoj Gori
MVP CG: VANDALSTVO ISPRED AMBASADA CRNE GORE U BEOGRADU I LJUBLJANI I KONZULATA U SREMSKIM KARLOVCIMA
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 30. December 2019. 18:12:10

Srđan Darmanović, ministar MIP-a


Ministarstvo vanjskih poslova osuđuje pokušaj paljenja zastave kao neprimjeren čin i pokušaj skrnavljenja državnih simbola susjedne i prijateljske države

Ministarstvo vanjskih poslova osudilo je, kako je saopšteno, vandalske istupe počinjene 27, 28. i 29. decembra ispred prostorija ambasada Crne Gore u Republici Srbiji i Republici Sloveniji i Generalnog konzulata u Sremskim Karlovcima.

"Povodom ispisivanja grafita uvredljive sadržine ispred objekata Ambasade Crne Gore u Beogradu i Generalnog konzulata u Sremskim Karlovcima, te protesta održanih u Beogradu, kojom prilikom je došlo do pokušaja spaljivanja crnogorske zastave, Ambasada je reagovala pravovremeno i preduzela odgovarajuće mjere, nakon čega su pripadnici MUP-a Republike Srbije došli na lice mjesta i izvršili uviđaj, te bili angažovani u cilju obezbjeđenja sigurnosti Ambasade. Pripadnici MUP-a informisali da će slučaj dostaviti nadležnom tužiocu na dalje postupanje", navodi se u saopštenju resora na čijem je čelu Srđan Darmanović.

Ministarstvo vanjskih poslova osuđuje "pokušaj paljenja zastave kao neprimjeren čin i pokušaj skrnavljenja državnih simbola susjedne i prijateljske države".

"Povodom otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Republici Sloveniji, akta počinjenog od strane nepoznatog lica 28. decembra, Ministarstvo vanjskih poslova informiše da su takođe promptno preduzete sve odgovarajuće mjere i radnje, a shodno zakonskim procedurama".

Navode da je shodno relevantnim procjenama bezbjednosnih službi, nivo zaštite objekta Ambasade podignut je na drugi stepen.

Povodom ovih slučajeva u toku je redovna komunikacija sa nadležnim organima Republike Srbije i Republike Slovenije.Ostali prilozi:
» PRIJEDORČANIN EMIR RAMIĆ - ČUDO VELIKOG OTPORA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. October 2020 14:01
» ŠTA SU ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA BIH DOGOVORILI U BRUXELLESU
Bošnjaci.Net | 30. September 2020 19:02
» OTVORENO PISMO IVICI DAČIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. September 2020 14:03
» BANJA LUKA: BOSANSKI JEZIK I TRADICIJA PISMENOSTI
Bošnjaci.Net | 26. September 2020 19:14
Ostali prilozi istog autora: