Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

MILORAD DODIK JE DOSADNA OPSADA ZDRAVOG RAZUMA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 05. January 2020. 15:01:44
Ako se prokleti Lucifer može ponositi na svoje zlo protiv ljudi, onda se i pravoslavni Dodik može ponositi na zlo genocida nad Bošnjacima/Bosancima? Nije li to logično? Jest, ali samo za luciferovu logiku. Za normalne ljude to nije logično. To je bezobrazno dosadna opsada, poput pravoslavno-četničke opsade Sarajeva, opsade koja je duže trajala od nacističke opsade Staljingrada.


DR. MUSTAFA CERIĆ: Otuda treba razumjeti potrebu pravoslavnog Dodika da naglašava ime “musliman” za Bošnjake/Bosance, jer ga to ime podsjeća na hodžu kad “arlauče" , a od nedavno mu čini zadovoljstvo da po zadatku Srpske crkve inicira izgradnju Medrese u Banjoj Luci. Dakako, ne bi se pravoslavni Dodik nikad sjetio da inicira izgradnju Medrese u Banjoj Luci da nije dobio blagoslov, odnosno zadatak, od Srpske crkve da to uradi. (Ne)mogu ni zamisliti šta mitropolit dabrobosanski Hrizostom ima u glavi kao protuuslugu u Sarajevu za tu milostivu pravoslavnu uslugu muslimanima u Banjoj Luci? Zasada to zna samo njegovo preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.
Postoje dvije vrste dosade: uljudnost preko mjere i bezobrazluk preko granice. Lijek od prve je da se preuljudnom kaže “nemoj biti dosadan”, a od druge dosade nema lijeka osim da se bezobrazno dosadnom uzvrati istom mjerom. Čini mi se da među Bošnjacima/Bosancima ima onih koji su uljudni preko mjere pa drugima postaju dosadni.

A što se tiče bezobrazno dosadnih, prvi na listi je Milorad Dodik, inače pravoslavni član Predsjedništva bosanske države, koji, kad god progovori, preskoči granicu uljudnosti i ljudskosti. Dodik je toliko postao dosadan po svojoj neuljudnosti i neljudskosti da njegova papagajska mantra o negaciji pravoslavnog genocida nad Bošnjacima nikoga više ne zanima, jer je besmislena i neodrživa nakon milijun dokumenata i hiljade svjedoka u Haagu o tom pravoslavnom genocidu do te mjere da je Carmel Agius, predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MMKS) imao potrebu da kaže: “Genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. bio je oličenje krajnjeg zla. To je najgore zvjerstvo počinjeno na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata”. Jedan drugi sudija međunarodnog suda u Haagu je rekao: "Zaista scene iz pakla, ispisane na najmračnijim stranicama ljudske historije”.

No, najzanimljivije opažanje sudije Carmela Agiusa je kad kaže: - "Kao sudija MKSJ-a predsjedavao sam na suđenju u predmetu Popović i drugi, koje se odnosilo na te užasne dane u julu 1995. u Srebrenici i okolini. Dokazi izvedeni tokom tog suđenja bili su neopisivo zastrašujući, detaljni i uznemirujući. Živo se sjećam svjedočenja pripadnika snaga bosanskih Srba, koji su opisivali kako su učestvovali u pogubljenju hiljada muslimanskih civila, među kojima je bilo dječaka i staraca, i kako su tijela žrtava na brzinu i u potaji pokopana – ponekad u unaprijed iskopanim masovnim grobnicama. Sjećam se drugih, koji su svjedočili o ekshumiranju tijela iz masovnih grobnica ubrzo nakon toga i o tome da su tijela ponovo zakopana u sekundarne ili tercijarne grobnice. To je učinjeno s namjerom da se identifikovanje žrtava učini što zahtjevnijim i težim zadatkom, zadatkom koji se i danas obavlja. Prema nekim studijama genocida, postupci kao ovi – iskopavanje masovnih grobnica, spaljivanje tijela, prikrivanje dokaza – jesu vidovi poricanja genocida od strane počinilaca. Štaviše, to poricanje zapravo predstavlja završnu fazu genocida. Gledajući iz ove perspektive, počinjemo da uviđamo koliko je poricanje temeljno i duboko ukorijenjeno", zaključio je sudija Carmel Agius. Vidi link.

Štaviše, ima onih međunarodnih sudija koji tvrde da je pravoslavni genocid nad Bošnjacima/Bosancima najuvjerljivije dokumentirani genocid u povijesti ljudskog roda. Eh, to je ono što pravoslavnog Dodika i njemu slične uznemirava - dokaz o pravoslavnom zločinu genocida o kojem će pričati i kojeg će izučavati svi relevantni pravni fakultetu na svijetu. Tu činjenicu niko ne može ni promjeniti ni ukinuti, a najmanje priča pravoslavnog Dodika.

Otuda treba razumjeti potrebu pravoslavnog Dodika da naglašava ime “musliman” za Bošnjake/Bosance, jer ga to ime podsjeća na hodžu kad “arlauče" , a od nedavno mu čini zadovoljstvo da po zadatku Srpske crkve inicira izgradnju Medrese u Banjoj Luci. Dakako, ne bi se pravoslavni Dodik nikad sjetio da inicira izgradnju Medrese u Banjoj Luci da nije dobio blagoslov, odnosno zadatak, od Srpske crkve da to uradi. (Ne)mogu ni zamisliti šta mitropolit dabrobosanski Hrizostom ima u glavi kao protuuslugu u Sarajevu za tu milostivu pravoslavnu uslugu muslimanima u Banjoj Luci? Zasada to zna samo njegovo preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.


Istina o tome da li je ispod crkve u dvorištu Nane Fate masovna grobnica ili nije, saznat ćemo kad se crkva makne iz mjesta gdje joj nije mjesto


Naravno, još uvjek ne pada na pamet ni pravoslavnom Dodiku ni preosveštenom Hrizostom da maknu ruglo srpske crkve iz dvorišta Nane Fate Orlović zato što je, već svima poznato, da je pravilo pravoslavnog ethosa i srpskog mithosa da se gradi svoja pravoslavna sreću na nesreći drugoga, posebno na nesreći muslimana. Neki kažu ima tu još jedan razlog što je srpska crkva podignuta u privatnom Fatinom dvorištu, gdje nema pravoslavnih, crkva koja zjapi prazna i pusta, a to je da ispod crkve postoji masovna grobnica ubijenih Bošnjaka. Istina o tome da li je ispod crkve u dvorištu Nane Fate masovna grobnica ili nije, saznat ćemo kad se crkva makne iz mjesta gdje joj nije mjesto i omogući iskopavanje da se vidi da li su sumnje opravdane ili ne. Do tada nam ostaje da trpimo bezobraznu opsadu dosade od pravoslavnog Dodika o tome da pravoslavni genocid u Srebrenici nije bio genocid, već pravoslavni zločin, koji je nešto manje od pravoslavnog genocida nad muslimanima te da je za pravoslavne u Bosni 9. januar pravoslavni praznik ponosa na početak pravoslavnog genocida nad muslimanima u Bosni.

Naime, ako se prokleti Lucifer može ponositi na svoje zlo protiv ljudi, onda se i pravoslavni Dodik može ponositi na zlo genocida nad Bošnjacima/Bosancima? Nije li to logično? Jest, ali samo za luciferovu logiku. Za normalne ljude to nije logično. To je bezobrazno dosadna opsada, poput pravoslavno-četničke opsade Sarajeva, opsade koja je duže trajala od nacističke opsade Staljingrada.

Ali, svi bosanski heretici od Babuna do Patarena i Bogumila su preživjeli sva prokletsva i sve inkvizicije žičanskog manastira pa će Dobri Bošnjani preživjeti i ova koja dolaze od Milorada Dodika, pravoslavnog člana Predsjedništva bosanske države.

Allahu Svemogući, osnaži nam sabur da izdržimo sve njihove laži i nepravde!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da prepoznamo na vrijeme opasnost od novog genocida!

Allahu Milostivi, omili nam ljubav i vjeru među nama Bošnjacima/Bosancima kako bismo znali međusobno dijeliti dobro, s kojim nas daruješ i zlo koje nam dolazi od zlih ljudi!
Amin!Ostali prilozi:
» DAN SJEĆANJA NA 31. MART - DAN GENOCİDA NAD AZERBEJDŽANCİMA
Mahir Džafarov, šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u CG | 30. March 2020 15:08
» VRIJEME BORBE PROTIV STRAHA OD STRAHA SA ALLAHOVOM MILOŠĆU I DOBROTOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. March 2020 15:14
» MOJE ISKUSTVO S KORONOM
Zijad Bećirević | 27. March 2020 01:21
» IZGLASANO JE NEPOVJERENJE KURTIJEVOJ VLADI
Sahit Kandić | 26. March 2020 16:53
» KATASTROFE NAS ZBLIŽAVAJU I UJEDINJUJU
Zijad Bećirević | 23. March 2020 02:08
» ZEMLJOTRES U ZAGREBU
Zijad Bećirević | 23. March 2020 02:03
» HISTORIJSKI SPOMENIK "MARAGHA - 150"
B.net | 19. March 2020 23:01
» LJUBLJANSKA HUTBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. March 2020 14:21
» PREVENTIVNE MJERE I NA KOSOVU
Sahit Kandić | 12. March 2020 13:11
» „DOMOVINA U SRCU“ UZ ZLATNE LJILJANE
Mensud Alićušić | 08. March 2020 02:38
» TRAŽI SE DOMAĆIN ZA „MOSTARSKU SOFRU“
Mr. Milan Jovičić | 08. March 2020 02:08
» LIKVIDACIJA 12 BOŠNJAČKIH PRVAKA U PLAVU
Bošnjaci.Net | 05. March 2020 21:06
» KAKO MI NERETVICA NA SAN IZLAZI
Said Šteta | 25. February 2020 16:12
» ODRŽANI SUSRETI BOŠNJAKA MEDŽLISA 3 U NEW JERSEY-U
Mr. Aiša Purak | 22. February 2020 14:10
Ostali prilozi istog autora:
» LJUBLJANSKA HUTBA
13. March 2020 14:21
» LJUBLJANO, ALLAH MUBAREK OLSUN!
07. February 2020 13:39
» GENERALOV RUČAK SA KATIL-FERMANOM
03. February 2020 14:26