Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Donatorska izložba “Moj bijeg u slobodu“
MUZEJ "ALIJA IZETBEGOVIĆ": PRIKUPLJENO 33.800 KM ZA UDRUŽENJE “SRCE ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA“
Autor: AA
Objavljeno: 16. January 2020. 13:01:11
Muzej “Alija Izetbegović“ donatorskom izložbom “Moj bijeg u slobodu“ prikupio sredstva za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“Muzej “Alija Izetbegović“ danas je upoznao javnost o rezultatima donatorske izložbe “Moj bijeg u slobodu“, kojom su prikupljena sredstva za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“. Istaknuto je da je tokom donatorske izložbe prikupljen iznos od 33.800 konvertibilnih maraka (KM), te da će sav prihod biti doniran Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka“.

Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“, naglasio je da im pomoć puno znači, jer dolazi od sarajevskih institucija.

“Vrlo nam je značajno da naša djeca imaju tu podršku, da postoji empatija, razumijevanje, da se svi osvrnemo da znamo da trebamo nekome pomoći. Mislim da su to naša djeca“, kazao je Kubat i poručio da će sredstva biti utrošena transparentno, kao i uvijek do sada.

Napomenuo je da je Udruženje uspjelo izgraditi “Roditeljsku kuću“ u Sarajevu u kojoj borave roditelji i djeca oboljela od raka tokom liječenja, prvu takvog tipa u regionu i da su izuzetno ponosni na nju.

Nađa Berberović-Dizdarević, direktorica Muzeja “Alija Izetbegović“, zahvalila je svima koji su podržali donatorsku izložbu, a posebno Gradu Sarajevo, Vijećnici i gradonačelniku Abdulahu Skaki. Naravno, nije zaboravila ni umjetnike koji su učestvovali u likovnoj koloniji “Moj bijeg u slobodu“.

“Ovo je prvi put da Muzej inicira jednu ovakvu humanitarnu akciju. Nadam se da je ovo samo početak. Smatram da svaka javna ustanova ima neku vrstu obaveze da pomaže rad udruženja, kao što je 'Srce za djecu oboljelu od raka' i da ubuduće pomognemo i podržimo ovakva udruženja“, rekla je Berberović-Dizdarević.

Muzej “Alija Izetbegović“ tradiocionalno sedam godina organizuje likovnu koloniju “Moj bijeg u slobodu“ na kojoj učestvuju umjetnici različitih generacija i različitih likovnih izraza. Odabrana djela iz fundusa Muzeja tokom decembra prošle godine prodavana su na donatorskoj izložbi.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: