Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

PREZENTACIJA "NOVE KREDITNE LINIJE RAZVOJNE BANKE FBIH" U TEŠNJU
Autor: B.net
Objavljeno: 11. February 2020. 20:02:26


U organizaciji TRA Agencije za razvoj općine Tešanj održana je prezentacija kreditnih linija usmjerenih prema firmama, poljoprivrednicima, obrtnicima i lokalnim zajednicama od strane Razvojne banke FBiH.

U delegaciji Razvojne banke FBiH bili su: dr. sc. Semir Fejzić, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, dr. sc. Mersiha Slipičević, v.d. izvšnog direktora za upravljanje rizicima, Borislav Trlin, direktor sektora za istraživanje i razvoj i Suvad Ibranović, rukovodilac Poslovnice Razvojne banke FBiH u Zenici.

Na samoj prezentaciji učešće je uzelo oko 30 predstavnika i to izvozno orijentisanih firmi, obrtnika, poljoprivrednika, zadruga, općina i gradova, javnih preduzeća i dr.
Na početku prezentacije učesnicima se obratio prof. dr. Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj.

- Posebno sam ponosan na činjenicu da TRA Agencija osluškuje potrebe privatnog sektora i da shodno tome omogućava da informacija kao što su nove kreditne linije Razvojne banke FBiH dođe do onih kojima je potrebna. Poznato je da su u proteklom periodu korisnici sredstava Razvojne banke FBiH bile firme MADI, Koteks, JP Toplana Tešanj, te se nadamo da će se praksa dobre saradnje tešanjske privrede i Razvojne banke FBiH nastaviti i u narednom periodu, - izjavio je prof. dr. Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj.

Dr. sc. Semir Fejzić, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH naveo je da je u novu godinu Razvojna banka FBiH ušla s novim kreditnim linijama koje su prezentirane prvi put izvan Sarajeva.

- Predstavnici Razvojne banke FBiH danas su došli u Tešanj da predstave nove kreditne linije, koje imaju niže kamatne stope i naknade za obradu kredita, te duže rokove otplate i grace perioda. Prateći trendove, svojim radom i zalaganjem, te strateškim planiranjem, a uz podršku Vlade FBiH, želimo doprinijeti ekonomskom rastu i razvoju društvenih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine. Općina Tešanj je lokalna zajednica sa velikim ekonomskim potencijalom i jedan od motora privrednog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine te je u interesu Razvojne banke FBiH da informacija o našim proizvodima i uslugama dođe do svih zainteresovanih subjekata i potencijalnih korisnika naših sredstava, - istakao je dr. sc. Semir Fejzić, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH.

Dr. sc. Mersiha Slipičević, v.d. izvršnog direktora za upravljanje rizicima navela je da je sama današnja posjeta rezultat opredjeljenja Uprave Banke da se poboljša komunikacija sa privrednicima na terenu, da im se pruži što više informacija o radu Razvojne banke FBiH, ali i budućim planovima u kojima se računa na njihovo aktivno učešće. Također, navela je da je namjera Razvojne banke FBiH prilagođavanje koncepcije poslovanja na način da ona bude izraz realnih potreba naših privrednika, tj. realnog sektora, te da na taj način domaća privreda dobije pomoć Razvojne banke FBiH u onom obimu i načinu kako je to moguće u skladu sa modernim razvojnim bankarstvom i zakonskom regulativom.

Borislav Trlin, direktor sektora za istraživanje i razvoj prezentirao je sve raspoložive kreditne linije Razvojne banke FBiH uz detaljno pojašnjenje načina apliciranja i adekvatnosti pojedinih linija za određene vrste biznisa i korisnika te se zahvalio prof. dr. Alagiću i TRA Agenciji za razvoj općine Tešanj na organizaciji današnjeg događaja, koji je probudio značajno interesovanje predstavnika privatnog sektora.

Također, predstavnici TRA Agencije za razvoj općine Tešanj zahvalili su se predstavnicima Razvojne banke FBiH na čelu sa dr. sc. Semir Fejzić, v. d. predsjednikom Uprave Razvojne banke FBiH na ovom iskoraku i njihovoj viziji ka unaprijeđenju poslovnog ambijenta.

Na kraju učesnicima je prezentovana aplikacija Tešanj Connected koju su razvili učenici Gimnazije Musa Ćazim Ćatić iz Tešnja i sa kojom su osvojili prvo mjesto na Hackaton 2019 koji je po prvi puta u Tešnju organizovala TRA Agencija za razvoj općine Tešanj. Navedena aplikacija se odnosi na unapređenje povezivanja aktera na tržištu radne snage.Ostali prilozi:
» MOLBA BRAĆI I PRIJATELJIMA U ARAPSKO-ISLAMSKOM SVIJETA ZA POMOĆ U VRIJEME KRIZE KORONAVIRUSA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 03. April 2020 16:42
» ZVIZDIĆ: EU NAJAVILA VELIKU POMOĆ
B.net | 02. April 2020 14:29
» APRIL - MJESEC BORBE I OSUDE GENOCIDA U KANADI
Emir Ramić | 02. April 2020 13:32
» CORONA VIRUS DANAS
Zijad Bećirević | 01. April 2020 23:16
Ostali prilozi istog autora:
» HUMANI GESTI ŠIROM SANDŽAKA
27. March 2020 00:42