Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Stranka za Bosnu i Hercegovinu
USTAVNI SUD BIH JE POTVRDIO FAKT: DRŽAVNA IMOVINA PRIPADA BOSNI I HERCEGOVINI, A NE NJENIM ENTITETIMA
Autor: B.net
Objavljeno: 18. February 2020. 14:02:04


Povodom zaključaka NS RS i izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Stranka za Bosnu i Hercegovinu još jednom ističe i podcrtava da je Ustavni sud BiH potvrdio ono što je fakt. Državna imovina pripada Bosni i Hercegovini, a ne njenim entitetima.

Ono što boli Dodika je spoznaja da je još jednom pobijedila Bosna i Hercegovina i da mu propada projekat da donošenjem parcijalnih zakonskih rješenja, ispod radara, pokuša oteti državnu imovinu od Bosne i Hercegovine.

Ustavni sud BiH je svojom odlukom osujetio Dodikove neustavne namjere.
Dodik je svjestan da zbog ovih ustavnih odluka ne može provesti u djelo ono što mu je poručio tvorac SANUa, Dobrica Ćosić: "RS ima sve, ali nema grunt. Treba ti grunt da možes provesti disoluciju"!!!


Dodik: Goodbye, BiH – welcome RS-exit
Odgovor: Malo morgen!
(Ilustracija: Šukrija Meholjić)


Pokušaj da se parcijalnim zakonskim rješenjima otme grunt od države Bosne i Hercegovine je bio dio projekta otcjepljenja od Bosne i Hercegovine.

Stranka za BiH jasno poručuje da od toga nema ništa.

Dodiku poručujemo da niko nikoga ne mrzi, ali da nikada nećemo dozvoliti da bilo ko pokuša na bilo koji način oteti i pedalj naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine.

Takođe, tražimo da se niko od organa Federacije Bosne i Hercegovine ne upušta u avanture iscrtavanja bilo kakvih granica između dva entiteta. U Daytonskom mirovnom sporazumu jasno stoji da su to linije između dva entiteta, a ne bilo kakve granice. Granice postoje prema tri susjeda države Bosne i Hercegovine.Ostali prilozi:
» GRAD SARAJEVO I EU POD ISTIM KROVOM
Bošnjaci.Net | 31. July 2020 00:56
» TAKO TO RADI SAVJESNA I ODGOVORNA NACIJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. July 2020 20:16
Ostali prilozi istog autora: