Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DF: DOK SAVEZNICI BIH UKAZUJU NA KRIVCA ZA BLOKADE, TZV. BH.BLOK SE KAMENJEM BACA NA PROBOSANSKE OPCIJE
Autor: B.net
Objavljeno: 21. February 2020. 14:02:42


Demokratska fronta ovim putem želi skrenuti pažnju građanima da ne nasjedaju na opsjene i logiku podmetanja klipa političkim opcijama koje se suprotstavljaju napadu na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Takozvani "Bh blok" kojeg predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane tvrdnjama da odgovornost za napad na ustavni poredak snose i proruska koalicija Dodik - Čović i probosanka koalicija okupljena oko DF, SDA i SBB-a.

U trenutku kada prijateljske i savezničke države daju otvorenu podršku institucijama države Bosne i Hercegovine u demokratskim nastojanjima da se institucije države odbrane od grubih napada na suverenitet države Bosne i Hercegovine, hladovinari iz takozvanog Bh.bloka javnost žele uvjeriti da su isti oni koji napadaju ustavni poredak i oni koji ga brane.

Svima je jasno da je krajnji cilj njihovih poziva opća relativizacija odgovornosti i obmanjivanje javnosti. Kao takvi mogu predstavljati nadu tek proruskoj koaliciji koja to upravo i očekuje.

Umjesto da upute izvinjenje građanima zbog postupaka njihovih opozicionih saradnika iz manjeg bh. entiteta koji u potpunosti prate aktivnosti proruske koalicije Dodik - Čović, oni gnjev i zabrinutost građana žele sručiti na pleća probosanskih snaga.

Ta politika mora i biti će kažnjena jer je potpuno jasno da tzv. da NS i sdp u kontinuitetu, s političkih tribina navijaju za negativan ishod po državu Bosnu i Hercegovinu, s tim da su u zadnje vrijeme prešli sa navijanja protiv interesa države Bosne i Hercegovine, na primitivno i huligansko bacanje kamenja na teren.

Međutim, uvjereni smo da ukoliko se takve aktivnosti nastave, pomenuti ne samo da još za dugo neće učestovati u političkoj utakmici nego neće biti ni na tribinamaOstali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: