Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sahrana će biti obavljena danas
U SARAJEVU ODRŽANA KOMEMORACIJA SVETOZARU PUDARIĆU
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 12. March 2020. 14:03:46


U sali Parlamenta FBiH održana je komemoracija bivšem potpredsjedniku Federacije BiH i članu SDP-a Svetozaru Pudariću, pišu Vijesti.ba.

Svetozar Pudarić je preminuo u ponedjeljak u 61. godini života.

Potpredsjednik SDP-a BiH i istaknuti profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Anto Domazet je na komemoraciji istakao kako je Pudarić otrkivao onu ljudsku stranu socijaldemokratije.

"Za njega je politika bila rad s ljudima. On je politiku SDP-a ispisivao hiljadama pređenih kilometara kako bi došao do svih onih kojima je pravda potrebna. Posvetio je gro svog vremena ljudima koji su na dnu društvene ljestvice, ne po svojim vrijednostima, nego po obespravljenosti. Mnogi danas tuguju za njim. Svetozar je neizbrisiv izvor svega najljudskijeg i čovjek neizbrisivog integriteta", poručio je Domazet.

Direktor Direkcije za Evropske integracije Edin Dilberović kazao je da su potrebni dani da se ispriča sve šta je Pudarić značio, te da je za to malo jedna komemoracija."Svetozar Pudarić je najprije bio čovjek s onim velikim Č, što je u današnjem otuđenom svijetu istinska rijetkost. Druženje s njim, rasprave koje smo vodili, pogledi na život i stav o BiH oplemenjivali su mene i sve oko njega, a sliku našeg svijeta činili puno jasnijom i optimističnijom", istakao je direktor instituicje u kojoj je Pudarić bio zaposlen.

Od Pudarića su se oprostili brojni prijatelji, saradnici, stranački drugovi, antifašisti i članovi porodice.

Komemoracija je završena uzvikom "Smrt fašizmu, sloboda narodu".

Sahrana će biti obavljena danas na sarajevskom groblju Bare u 14:30 sati.Ostali prilozi:
» VOGOŠĆA: GENOCID U SREBRENICI SE NE SMIJE ZABORAVITI
Eset Muračević | 11. July 2020 17:55
Ostali prilozi istog autora: