Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Saopćenje za javnost
SAVEZ OPĆINA I GRADOVA FBIH U PUNOM KAPACITETU POSVEĆEN PREVECIJI I SUZBIJANJU EPIDEMIJE KORONAVIRUSOM
Autor: B.net
Objavljeno: 18. March 2020. 12:03:06


Povodom narušene sigurnosti građana Federacije Bosne i Hercegovine uzrokovane pojavom epidemije koronavirusa (COVID – 19) i proglašenja stanja nesreće, Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine nastoji održati maksimalan nivo komunikacije sa svojim članicama i višim nivoima vlasti u svrhu pružanja doprinosa prevenciji i suzbijanju epidemije koronavirusa.

Savez uredno prati rad Vlade Federacije BiH, Federalne uprave civilne zaštite, Federalnog štaba civilne zaštite i redovno informiše općine/gradove o svim promjenama i novonastalim situacijama.

Pratimo mjere općina i gradova koje poduzimaju po pitanju proglašenja stanja nesreće na području Federacije BiH i te informacije uredno razmjenjujemo među našim članicama.

U tijesnom dogovoru sa našim članicama podnosimo inicijative koje mogu da pomognu na suzbijanju epidemije.

Savez općina i gradova FBiH daje puno podršku vlastima koje u ovoj teškoj i napetoj stuaciji su prinuđene donositi odluke čiji rezultat može egzistencijalno uticati na naše građane. Pozivamo ih da odluke donose trezveno, stručno utemeljene, da odlučno stoje iza njih i aktiviraju sve materijalne, tehničke i ljudske kapacitete u njihovom provođenju.

Savez općina i gradova FBiH u punom kapacitetu posvećen je ovoj borbi i stoji na raspolaganju svojim članicama i višim nivoima vlasti.Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: