Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Video konferencija ministrice Turković
MVP BIH ZAMOLILO SVE AKREDITOVANE BH. DIPLOMATE DA POMOGNU U NABAVCI RESPIRATORA I MEDICINSKE OPREME
Autor: B.net
Objavljeno: 19. March 2020. 13:03:51


Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković održala prvu video konferenciju za šefove diplomatskih i konzularnih misija i šefove međunarodnih organizacija akreditovanih u BiH

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je održalo prvu videokonferenciju na kojoj je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković zamolila sve šefove diplomatsko-konzularnih predstavnika da pomognu u nabavci respiratora i neophodne medicinske opreme potrebne u Bosni i Hercegovini u borbi protiv virusa COV/19.

Videokonferenciji je prsustvovalo 55 predstavnika diplomatsko-konzularnih misija akreditovanih u Bosni i Hercegovini. Ministrica Turković je upoznala prisutne putem videolinka sa odlukama Predsjedništva BiH i Vijeća ministara. Obaviješteni su o tekućim pitanjima vezanim za pandemiju COVID-19 virusa u BiH, kao i sa hitnom potrebom osiguranja respiratora i medicinske opreme, te informisala o radu, aktivnostima i planovima kriznog štaba MVP-a.Ministrica je također upoznala diplomate da je nedavno otvorena dežurna (24/7) telefonska linija +387 33 281 309 i e-mail adresa: [email protected]a, za komunikaciju i podršku bh. građanima koji se trenutno nalaze u inostranstvu, te stranim državljanima koji borave u BiH.

– Podsjećamo da su dežurna telefonska linija i e-mail adresa u MVP BiH otvoreni isključivo za kontakt naših državljana koji su se zatekli u inostranstvu i imaju potrebu za našom podrškom, odnosno za njihove porodice u zemlji ako te osobe ne mogu direktno da nas kontaktiraju, te za strana lica sa stalnim ili privremenim boravkom u BiH. Naše državljane sa privremenim ili stalnim boravkom u inostranstvu, sa upitima vezanim za poduzete mjere i stanje u BiH prouzrokovano pandemijom COVID-19, molimo da se obraćaju našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili da posjete web stranicu MVP BiH, www.mvp.gov.ba, koja se redovno ažurira, – saopćio je MVP BiH.
Ostali prilozi:
» SANDŽAK: FORMIRAN KRIZNI ŠTAB SPP-A
B.net | 03. July 2020 16:40
Ostali prilozi istog autora: