Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reakcija na skandaloznu odluku Kriznog štaba Kantona 10 kojom je zabranio ulazak državljanima BiH
IGK: DIREKTAN ATAK NA BOSANSKOHERCEGOVAČKU DRŽAVU
Autor: B.net
Objavljeno: 23. March 2020. 02:03:41


U skandaloznoj odluci Kantonalnog štaba civilne zaštite Kantona 10 zabranjuje se ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Kantona.

Dok se država Bosna i Hercegovina zajedno sa cijelim svijetom bori sa koronavirusom zapovjednik Kriznog staba Kantona 10 Ivan Jozić izdaje anticivilizacijski, antidržavni zapovjed kojim se “zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Kantona”.

Ustav Bosne i Hercegovine garantira pravo svakom građaninu da se slobodno može kretati svakom stopom njegove države. Međunarodno priznate granice Bosne i Hercegovine su u isključivoj nadležnosti bosanskohercegovačke države. Antidržavno je postavljati bilo kakve punktove i vršiti kontrole na međuentitetskim ili međukantonalnim linijama. Antidržavni je zabranjivati ulazak građana Bosne i Hercegopvine u neki entitet ili kanton.

Antibosanska koalicija djeluje i u uslovima pandemije. Ali i u tim teškim uslovima pandemije antibosanska koalicija će biti pobjeđena, kao što je bila pobjeđena i u strašnim uslovima agresije i genocida na Bosnu i Hercegovinu.

Štab civilne zaštite Kantona 10 naredbom o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine je direktno atakovao na bosanskohercegovačku državu, njen suverenitet, integritet i subjektivitet. Međutim taj atak nije ponizio državu Bosnu i Hercegovinu, već idejne tvorce tog antibosanskog čina koji će kao i svi drugi pokušaji antibosanske koalicije završiti na smetlištu historije.

Institut za istraživanje genocida Kanada najoštrije osuđuje antidržavni atak na ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i traži hitnu i bezuslovnu suspenziju anticivilizacijeske naredbe i hitno krivično sankcionisanje odgovornih za antibosansko djelovanje.

Emir Ramić,
Institut za istraživanje genocida KanadaOstali prilozi:
» BANJA LUKA: BOSANSKI JEZIK I TRADICIJA PISMENOSTI
Bošnjaci.Net | 26. September 2020 19:14
» ALDINA HODŽIĆ TREBA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 24. September 2020 14:48
Ostali prilozi istog autora: