Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ministar zdravlja u Vladi CG
MINISTAR HRAPOVIĆ: HVALA VUČIĆU NA PONUDI DA NAM DONIRA TRI NAŠA RESPIRATORA
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 28. March 2020. 01:03:30


Ministar zdravlja Kenan Hrapović zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću "na ponudi da nam donira tri naša respiratora".

"Koja smo mi naručili za zdravstvo u CG", rekao je Hrapović.

"Mi u Crnoj Gori razumijemo zašto Vlada Srbije nije dozvolila da naručeni respiratori dođu u Crnu Goru. Uz podršku zdravstvenim radnicima Srbije, ljekarima, medicinskom soblju u borbi protiv pandemije koronavirusa, želim da se zahvalim predsjedniku Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora, koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo. Cijeneći ozbiljnost situacije u susjednoj državi vjerujemo da su ta sredstva potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije", rekao je Hrapović.

Dodao je da je Crna Gora "uvijek spremna da pomogne zdravstveni sistem i građanima Srbije kao što smo to uostalom uvijek i radili".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao da je Srbija spremna da Vladi u Podgorici odmah pokloni pet respiratora, konstatujući da sa "bratskim narodom" u Crnoj Gori žele da imaju najbolje odnose.

Rekao je da na taj način odgovara na netačne informacije "objavljene na sva zvona" - da je Srbija konfiskovala tri respiratora za Crnu Goru.Sličnu poruku predsjednkiku Srbije Aleksandru Vučiću je upitio i potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tima

Simović kaže da su respiratori oduzeti:
Hvala Vučiću, ali snaći ćemo se mi


Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tima, Milutin Simović saopštio je da se zahvaljuje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću "na brizi o Crnoj Gori".

"Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije", kazao je Simović.Ostali prilozi:
» SUD BIH POTVRDIO OPTUŽNICU U PREDMETU FADIL NOVALIĆ I DRUGI
Anadolu Agency (AA) | 18. January 2021 15:36
» DOVA DANA ZA HASTU HADŽI SENADA HADŽIFEJZOVIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2021 00:55
» EVO KOJE DONIO UKRADENU IKONU IZ LUGANSKA
Oslobođenje | 16. January 2021 17:35
Ostali prilozi istog autora: